Despre schimarea directorului de la Fănuș Neagu, Cătălin Canciu: ”Este dreptul meu! Până la sfârșitul anului doamna Vasile poate lua concursul de director”

Noua conducere a Inspectoratului Școlar Județean a început MAREA CURĂȚENIE în unitățile de învățământ din municipiul și județul Brăila. Vestea bună este că toți directorii, care sunt schimbați acum, se pot înscrie la concurs, începând cu 15 septembrie și, dacă îl câștigă, se pot întoarce în funcțiile de conducere.

O mutare cel puțin ciudată este la Școala ”Fănuș Neagu”, unde Roxana Vasile a fost înlocuită cu fostul deputat PSD Emilia Meiroșu(Luntaru), care între timp a trecut la PNL și este membru în Biroul Politic Județean. Întrebat despre incompatibilitatea funcției, Cătălin Canciu a spus că se aplică doar în cazul funcțiilor de conducere în cadrul partidelor politice, iar Luntaru poate oricând să se suspende din funcția politică, dacă va fi necesar.

Revenind la rolul pe care ar trebui să îl aibă Inspectoratul Școlar Județean în teritoriu, acela de a realiza politicii educaţionale în învăţământul preuniversitar și de a asigura comunicarea strategică între Ministerului Educaţiei şi unităţile de învăţământ, se pare că niciun ȘEF, care a trecut pragul Inspectoratului în ultimii 10 ani, nu a înțeles că relația cu directorii nu trebuie să fie una de subordonare, ci una de colaborare. Nici de această dată, Cătălin Canciu nu face excepție de la regulă.

Întrebat despre motivele care au stat la baza înlocuirii Roxanei Vasile cu un membru PNL – Emilia Luntaru, Cătălin Canciu a vorbit mai mult despre lipsa de subordonare și mai puțin despre performanțele pe care le-a avut Roxana Vasile, în funcția de director al Școlii ”Fănuș Neagu”.

”Nu mă înțeleg cu ea, are o atitudine urâtă. Vă dau doar câteva exemple: în starea de urgență dânsa a organizat un banchet cu elevii la Stejaru; când toți elevii făceau școală on-line, dânsa i-a chemat pe copii la școală să facă simulare. Este dreptul meu! Până la sfârșitul anului doamna Vasile poate lua concursul de director!”,

a declarat șeful ISJ Brăila, Cătălin Canciu.

Roxana Vasile, fostul director al Școlii ”Fănuș Neagu”, s-a remarcat în mandatul său prin rezultatele obținute de elevii care au plecat de pe băncile unității de învățământ, rezultate care au clasat Școala ”Fănuș Neagu” pe primele poziții în topul celor mai bune școli din Brăila. Tot în mandatul Roxanei Vasile, unitatea de învățământ a fost modernizată și anvelopată, investiții care, deși au fost făcute din bugetul Primăriei Brăila, i-au adus directorului simpatia și mulțumirile părinților.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry