Europarlamentarul Mihai Tudose a criticat politica energetică europeană: ”Europa oprește importul, dar numai un pic, Europa oprește exportul, dar nu de tot. Nu poți să fii un pic gravidă”

Fostul premier PSD Mihai Tudose consideră că Europa a greșit în domeniul politicii energetice și, în încercarea de a deveni ”verde” într-un timp foarte scurt, nu a ținut cont nici de riscurile dependenței de o singură sursă pentru importuri.

Tudose consideră că dependența de petrol și gaze rusești împiedică Europa să ia măsuri drastice de sancționare a invadatorului.

”Europa oprește importul, dar numai un pic, Europa oprește exportul, dar nu de tot. Nu poți să fii un pic gravidă”, a declarat vicepreședintele PSD, europarlamentarul Mihai Tudose, în cadrul unei emisiuni TV.

Fostul premier consideră că ”Europa și-a construit singură dependența energetică de Rusia” prin renunțarea la producția de energie pe bază de combustibili tradiționali, dar și închiderea, de către Germania, a centralelor nucleare, a pus continentul în actuala dilemă.

”Salvăm planeta și murim noi? Nu putem găsi o cale de mijloc? Nu putem să apucăm, în viață asta, lumea fără poluare pe care vrem s-o construim(…) După ce ne-am făcut rău, ne-am făcut prea verzi, prea repede, constatăm acum că nu suntem pregătiți pentru așa ceva”,

a declarat europarlamentarul Mihai Tudose.

Tudose a mai adăugat faptul că România ”poate fi independentă energetic de Rusia în maxim 6-7 luni”, criticându-l pe ministrul Energiei, liberalul Virgil Popescu, dar și pe vicepreședintele Comisiei Europene Frans Timmermans de exces de zel: ”Timmermans a sărit repede să închidă minele de cărbuni. Instituțiile statului trebuie să elucideze aceste lucruri”, a adăugat fostul șef al executivului.

”Ministrul Energiei e acolo și e vesel. Eu, personal, nu mai discut cu dânsul. Nu îmi explic cum rezistă în Guvern. Până acum l-a susținut Florin Cîțu, acum poate s-ar da un exemplu negativ dacă s-ar face o remaniere. Nu știu! Poate noi toți nu înțelegem și el are dreptate. Nu sunteți mai fericiți acum, cu energia de 10 ori mai scumpă?”,

a adăugat europarlamentarul Mihai Tudose.
Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry