Lipsă de medici la UPU! Spitalul mai are bani până în septembrie! Președintele CJ spune că vor fi alocate fonduri la rectificarea bugetară!

Președintele Consiliului Județean spune că spitalul are bani pentru funcționare până în luna septembrie, când se va face o rectificare bugetară și vor fi alocate sumele necesare, astfel încât spitalul să treacă cu bine peste acest an. Numai costul medicamentelor achiziționate în spital s-a triplat în acest an, iar indemnizația de hrană s-a dublat.

”Deocamdată stăm bine pentru că, în momentul de față, pe lângă banii pe care îi dă Consiliul Județean la spital și aici mă refer la întreținere și pe investiții, spitalul primește încă bani la nivelul contractului din pandemie. Asta înseamnă că sunt destui bani pentru funcționarea spitalului.

Sunt foarte multe șantiere la spital și o să deschidem în continuare. Într-o lună începe modernizarea UPU-ului, se termină partea de sterilizare, am demolat coșul de fum(…) Le luăm încet astfel încât să putem să deschidem șantiere, dar și să le închidem, ca să nu afectăm activitatea de zi cu zi a spitalului”, a declarat președintele Consiliului Județean, Iulian Chiriac.

De la începutul anului, în Spitalul Județean Brăila s-au angajat 15 medici, iar 8 au ales să-și desfășoare activitatea, din motive personale, în alte unități sanitare. Președintele Consiliului Județean a dat asigurări că încă sunt medici dornici să vină la Brăila.

”S-a angajat și un medic la UPU. Acolo este dezastru! Efectiv nu găsim medici! Din organigrama de 25 de medici, în momentul de față sunt doar 10”, a spus președintele Consiliului Județean.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry