Midanne Invest Grup a mai câștigat o licitație la bazinul olimpic! CNI nu a ținut cont de faptul că aceeași firmă a întârziat lucrările!

Primarul Marian Dragomir a explicat că una dintre cauzele întârzierii este faptul că între timp, după începerea lucrărilor, condițiile de omologare a bazinelor olimpice s-au modificat, astfel că tabela de rezultate și iluminatul din bazin au fost modificate conform noilor standarde europene.

Astfel, Compania Națională de Investiții a luat decizia de a nu realiza o atribuire directă pentru sistemul de iluminat şi tabela de marcaj către Midanne Invest Group, firma care realiza lucrările la Bazin, ci să organizeze o nouă licitaţie publică. În urma acestei licitații câştigătoare a fost desemnată tot firma Midanne, care care trebuia să finalizeze lucrările în primăvara anului 2018.

“Middane Invest Grup” SRL a ajus să fie o firma controversată, abonată la bani publici, având numeroase contracte cu statul român, unele din ele fiind subiecte care au ținut prima pagină a ziarelor din Cluj si București. Sancțiunile cu privire la întârzierea înregistrată asupra proiectului vor fi calculate după finalizarea bazinului de înot.

“Dacă noi făceam recepţia Bazinului Olimpic fără aceste două componente esenţiale, el nu era valid pentru a se organiza acolo competiţii europene şi toată această investiţie ar fi fost exclusiv plătită de Primăria Municipiului Brăila şi nu în cotă parte, aşa cum este în momentul de faţă. Din informaţiile pe care le deţin, licitaţia a fost finalizată săptămâna trecută, în ceea ce priveşte ambele componente. A fost câştigată tot de societatea Midanne, deci cei care construiesc bazinul, şi urmează ca după semnarea contractului şi îndeplinirea procedurilor, să se reia lucrările la bazin. A fost o chestiune tehnică, efectiv, care nu a ţinut de noi în momentul de faţă”, a spus Marian Dragomir.

Menționăm că investiția se ridică la 39.415.538 lei, cu TVA. Pentru a putea organiza competiții internaționale, bazinul de înot olimpic va avea o lungime de 50 metri și o lățime de 25 metri, 10 culoare, fiecare dintre ele având lățimea de 2,5 metri și o adâncime a apei de maxim 2 metri. Baza sportivă va dispune de sală de forță, saună, vestiare spațioase, grupuri sanitare, cabinet medical și cabinet antidoping.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry