Ministrul Agriculturii s-a aflat astăzi în vizită de lucru la Brăila! Peste 90% din infrastructura de irigații a fost reabilitată!

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a fost astăzi în vizită de lucru la Brăila, însoțit de secretarul de stat Sorin Moise.

În prima parte a vizitei, aceștia au verificat stadiului lucrărilor de reabilitare din cadrul  SRPA SPIRU HARET, o stație proiectată să asigure apa necesară pentru irigarea unei suprafețe de 137.000 ha de pe raza județului. A urmat o vizită la o fermă de procesare lucernă din județul Brăila, iar mai apoi la o fermă de vaci de lapte.

În cadrul vizitei au fost prezenți prefectul județului Brăila, Iulian Timofei, președintele Consiliului Județean, Iulian Chiriac, primarul municipiului Brăila, Marian Dragomir, și parlamentarii PSD: Ion Rotaru, Nicu Niță și Mircea Florin.  

”Mă bucur să văd oameni implicați și dornici să dezvolte frumos comunitățile din care provin, oferind noi perspective și locuri de muncă. Pe tot parcursul zilei am fost însoțiți de reprezentanții administrației publice locale, cărora le mulțumesc pe această cale pentru deschiderea de care dau dovadă în rezolvarea problemelor ce țin de sectorul agricol”, a declarat secretarul de stat din Ministerul Agriculturii, brăileanul Sorin Moise.


Președintele Consiliului Județean: ”Suntem pe primul loc în România, județul cu cea mai mare suprafață de teren irigată”

În cadrul conferinței de presă, președintele Consiliului Județean Brăila, Iulian Chiriac, a vorbit despre investițiile care au loc în sistemul agricol și i-a încurajat pe producători să-și dezvolte afacerile în județul nostru.

”Am vizitat câteva obiective foarte importante pentru județul Brăila, am avut și o întrevedere cu câțiva mici fermieri în comuna Viziru și vom continua să ne întâlnim cu ei. Ne bucură foarte mult pentru că domeniul agriculturii este foarte important pentru Brăila, fiind un județ cu foarte multe hectare de teren. Din cele 360 de mii de hectare, chiar vorbeam cu domnul ministru, 330 de mii sunt irigate. Cred că este primul județ din România cu o astfel de suprafață, iar suma investită în sistemele de irigații este foarte mare”, a declarat președintele Consiliului Județean, Iulian Chiriac.

Stația SRPA Spiru HARET a fost proiectată să asigure apa necesară pentru irigarea unei suprafețe de 203.104 hectare de teren arabil, dintre care 137.000 ha se află pe raza judeţului Brăila, și alimentează 3 amenajări de irigații: BH Călmățui, Ianca, Surdila Greci și Grădiștea, Făurei, Jirlău.

”Am vizitat astăzi mai multe obiective din județul Brăila. Pe de o parte am vizitat sistemele de irigații și investițiile care se fac în irigațiile din Brăila. Acum 5 ani, când eram director al Agenției Naționale de Îmbunătățiri Funciare, spuneam că Brăila va fi primul județ cu peste 90% infrastructură de irigații, reabilitată integral. Când am pornit acest program, în 2015, cu o alocare de 1,5 miliarde de euro, județului Brăila i s-a alocat o sumă de peste 500 de milioane de euro pentru reabilitarea infrastructurii principale de irigații. Cu sprijinul fermierilor, pentru că fără fermieri nu puteam face reabilitarea sistemul de irigații! Aceștia au accesat pe Programul Național Strategic 2007-2013, 2014-2020 și acum pe 2023-2027, cred că o alocare de peste 400 de milioane de euro”, a declarat ministrul Agriculturii, Florin Barbu, la Brăila.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry