Posibil focar la Direcția de Strategii, din cadrul Primăriei Brăila! Un angajat testat pozitiv cu COVID-19! Colegii sunt în izolare, cu simptome!

Anunțul a fost făcut de către primarul municipiului Brăila, Marian Dragomir

Din data de 11 mai, de când s-a simtit rău este, pacientul s-a prezentat la medicul de familie. În ciuda simptomelor evidente, medicul a hotărât să-i administreze tratament, fără a propune testarea pentru coronavirus și fără a anunța Direcția de Sănătate Publică.

Pentru că starea lui de sănătate se agrava, pacientul a decis să-și facă testul, contra cost, la o clinică privată. Testul a ieșit POZITIV!

Procedura în cadrul Primăriei Brăila a fost respectată – la primul posibil simptom colegii au mers acasă și au anunțat medicul de familie. Birourile au fost preventiv dezinfectate. De la data confirmării 21.05.2020, toți colegii de la Direcția de Strategii vor sta în izolare la domiciliu, au instalat o aplicație pe calculatoarele de serviciu pentru a putea lucra de acasă și a avea acees la documente”, a spus primarul Marian Dragomir.

Ancheta va stabili dacă contacții angajatului, colegii de muncă și familia, care au fost expuși, sunt infectați. Momentan aceștia se află în izolare la domiciliu.

Angajatul Primăriei s-a simțit rău și a rămas la domiciliu, la recomandarea medicului de familie. Din proprie inițiativă, sau la recomandare, pacientul s-a testat, la cerere, la un laborator privat care face teste contra cost, iar rezultatul a venit pozitiv. Doamna Dr. Andreea Gavrilescu a demarat ancheta epidemiologică și a trimis ambulanța pentru pacient, care va fi internat în spital. I se vor recolta din nou probe, pentru confirmare, și va fi tratat conform procedurilor.

Medicii de familie aveau obligația să anunțe în CJCCI. Laboratorul trebuia să notifice recoltarea probelor. Fiecărei probe îi este alocat un număr unic pentru monitorizare unitară. În momentul în care DSP introduce un pacient în definiția de caz, îl monitorizează și vine și cu recomandări privind izolarea, pentru pacient și eventual contacți, până la sosirea rezultatului”, a declarat prefectul Cătălin Boboc.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry