Trei secții clinice la Brăila, urmează secția de Diabet! Consilierii au votat pentru schimbarea denumirii spitalului, acesta devenind Spitalul Clinic Județean de Urgență Brăila!

La sfârșitul lunii iulie 2022, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a semnat ordinul de înființare a primei secții clinice chirurgie generală I, din Spitalul Județean. Este un prim pas spre transformarea întregului spital, din spital de urgențe în unul clinic. Au urmat încă două secții care au dus la schimbarea denumirii unității în spital clinic.

”Prima secție este de Medicină Internă, a doua secție este de Chirurgie Generală și a treia secție clinică este de Chirurgie Plastică. Cea de-a patra secție, pe care o pregătim și ne dorim să o avem, va fi secția de Diabet, condusă de doamna doctor Voineag, colega noastră de partid, asumată. Doamna Voineag își va da doctoratul în toamna acestui an, este cadru didactic în cadrul facultății de Medicină, deci predă acolo. Dacă își va lua toate competențele necesare, atunci vom transmite la minister pentru a deveni și secția de Diabet, secție clinică. Atunci vom avea patru secții clinice în spitalul din Brăila”,

a declarat președintele Consiliului Județean, Iulian Chiriac.

Spitalele clinice şi universitare, institutele, clinicile universitare şi secţiile clinice pot primi statut de centre de excelenţă pentru activităţi medicale de o complexitate deosebită, care dovedesc supracalificare profesională şi produc rezultate la nivelul standardelor internaţionale. Secţiile clinice sunt secţiile de spital în care se desfăşoară activităţi de învăţământ universitar.

”Este un început. Dacă cadrele medicale din spital își vor da doctoratele, atunci vom putea marja și pe alte secții clinice, în Spitalul Județean. Este un prim pas pentru a rezolva acea veșnică problemă a cadrelor medicale superioare. Este o mână de ajutor dată de Facultatea de Medicină din Galați. Este un parteneriat pe care ni l-am asumat, este corect și normal”,

a adăugat președintele Consiliului Județean, Iulian Chiriac.

În spitalele clinice şi universitare, activitatea de învăţământ şi cercetare este condusă de şeful clinicii. Acesta este, de drept, cadrul didactic cu cel mai înalt titlu universitar, profesor sau conferenţiar din clinica respectivă.

Important de reținut este faptul că odată transformat în spital clinic, Spitalul Județean Brăila va putea beneficia de mai multe fonduri din partea Casei Naționale de Sănătate, iar activitățile de învățământ vor genera o forță de muncă care nu există la acest moment.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry