Vești proaste! O infirmieră de la un azil de bătrâni, din Lacu Sărat, testată pozitiv!

Se înmulțesc cazurile de coronavirus la Brăila. O femeie care lucrează la azilul de bătrâni din Lacu Sărat a fost testată pozitiv. Infirmiera a fost la muncă, ultima dată, pe 9 mai.

”Conform normelor in vigoare, la testarea bilunara a personalului de ingrijire din caminele de batrani, o infirmiera a primit rezultat pozitiv la testarea COVID. Se efectueaza ancheta epidemiologica, de catre dsp, in urma careia se vor stabili masurile ce se impun a fi luate in continuare!”, a declarat prefectul Cătălin Boboc.

Un alt pacient confirmat este un bărbat, din Însurăței, bolnav de cancer.

 Pentru limitarea răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus, astăzi, 11.06.2020, la nivelul județului Brăila sunt monitorizate  2199 de persoane, aflate în izolare voluntară și 40 de persoane care se află în carantină institutionalizată.

Menționăm că 7.266 de persoane  au ieșit din autoizolare, la încheierea celor 14 zile și 1142 de persoane au primit avize epidemiologice de a ieși din carantină instituționalizată.

De asemenea, conform raportării DSP, de la începutul pandemiei, la Brăila 57 de persoane au fost confirmate pozitiv cu virusul SARS-CoV-2, dintre care 28 au fost declarate vindecate și externate, iar alți 3 pacienți au decedat(2Gl, 1 Br.).

În  cursul zilei de ieri, polițiștii au acționat în sistem integrat, alături de jandarmi, polițiști de frontieră și polițiști locali, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19. Astfel,potrivit IPJ Brăila, în ultimele 24 de ore, a fost verificat modul de respectare a măsurilor și interdicțiilor impuse în această perioadă în cazul a 2.205 persoane și a 8 de societăți comerciale.

De asemenea, polițiștii au depistat 3 persoane care nu au respectat măsura izolării la domiciliu, acestea fiind conduse într-un centru de carantină pentru o perioadă de 14 zile, urmând a suporta și costurile generate în această perioadă.

Persoanele în cauză au fost și sancționate contravențional cu amendă, în valoare totală de 6.000 de lei, pentru nerespecatarea prevederilor Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry