Galerie FOTO și VIDEO: 100 de ani de relații diplomatice româno-nipone, manifestare marcată la Brăila!

Ambasada Japoniei şi compania IHI Systems au organizat joi o ceremonie dedicată aniversării a 100 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice dintre Japonia şi România.

La manifestare au participat președintele Senatului Anca Dragu, vicepremierul Dan Barna, vicepreședintele PSD, europarlamentarul Mihai Tudose, primarii din Galați și Tulcea, prefectul județului Brăila, președintele Consiliului Județean Brăila, alături de vicepreședinți, viceprimari și deputați de Brăila.

”Acest proiect a prins contur la începutul anului 2018, odată cu semnarea contractului de finanțare de către prim-ministrul României de atunci, astăzi europarlamentarul României, domnul Mihai Tudose. Zi de zi el crește, grație profesionalismului echipelor celor două mari companii care îl construiesc(…)

Cred că podul peste Dunăre, de la Brăila, este mai atent urmărit și mai fotografiat decât orice vedetă de pe covorul roșu. Fiecare cablu, fiecare luminiță, sunt imortalizate în imagini minunate, care pleacă de aici, din Brăila, în întreaga Românie, în toată lumea, și spun astfel povestea noastră”, a declarat viceprimarul municipiului Brăila, Doinița Ciocan.

Ambasadorul Hiroshi Ueda a declarat că podul suspendat de la Brăila, care este realizat de compania niponă IHI Systems, reprezintă un exemplu concludent al conexiunii dintre Japonia şi UE, stabilită prin parteneriatul economic din anul 2019.

Ceremonia de astăzi marchează ridicarea platformei de lucru catwalk a podului suspendat de la Brăila în anul aniversării centenarului relaţiilor diplomatice dintre Japonia şi România. Podul este construit prin asocierea dintre companiile IHI din Japonia şi Astaldi din Italia iar construcţia se desfăşoară folosind cele mai avansate tehnologii din Japonia. Acest pod este foarte important pentru îmbunătăţirea conexiunii dintre zona Mării Negre şi zona de est a României, dar şi dintre România, ţară membră a UE, şi Republica Moldova, ţară nemembră a UE, şi astfel, cu toate ţările din Europa de Est. Este, de asemenea, un exemplu concludent al conexiunii dintre Japonia şi UE, stabilită prin parteneriatul din anul 2019. Sunt foarte mândru că tehnologia japoneză contribuie la un proiect atât de semnificativ”, a declarat Hiroshi Ueda.

La manifestare au luat cuvântul și președintele Senatului, Anca Dragu, dar și vicepremierul Dan Barna.

La final, vicepreședintele PSD, europarlamentarul Mihai Tudose ne-a acordat un scurt interviu cu privire la cel mai important proiect de infrastructură rutieră, derulat în prezent, din România.

Practic, e pariul vieții mele din punct de vedere profesional, politic. Să știi că ai reușit să faci ceva care să răspundă speranțelor brăilenilor, gălățenilor, tulcenilor. Eu am copilărit pe malul Dunării și am văzut scene în care salvarea era cu oameni de la Măcin, care, practic, vedeau spitalul de pe malul brăilean, dar nu puteau să ajungă fiindcă era ceață sau sloiuri și nu se putea trece cu bacul. Să vedeți ce trafic o să fie! Mândria e de nedescris. Trei luni a durat. Am avut o echipa căreia n-am să încetez să îi mulțumesc: Felix Stroe de la Transporturi, Marius Nica de la Fonduri Europene și Ionuț Mișa de la Finanțe. Cei care mă cunosc știu că mesajul „Hai să-l facem!” e varianta literara. Am fost mult mai dur căci de 30 de ani toata lumea ne minte. A durat trei luni până la semnarea efectivă a contractului. Ideea a fost acest pachet – proiectare plus execuție, fiindcă altfel era un contract pentru proiectare și începea nebunia cu hai să vedem cine îl face. Azi nu eram aici să ne uitam la această minunăție!”, a declarat fostul premier, europarlamentarul Mihai Tudose.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry