Joi încep lucrările la Bulevardul Independenței! Valoarea proiectului este de peste 15 milioane de euro, fonduri europene!

Constructorul va începe de joi, 28 octombrie 2021, lucrările la primul tronson din Bulevardul Independenței. Primăria i-a asigurat pe șoferi că momentan intersecția cu strada Școlilor va putea fi tranzitată.

În ce constă proiectul de modernizare, cu o valoare de 15.180.000 euro:

  1. Modernizare cale rulare tramvaie și crearea unei benzi dedicate de circulație pentru tramvai (condiție obligatorie în ghidul de finanțare) – 1.765 m pe partea dreapta și 1.855 m pe partea stângă (diferențele apar ca urmare a curbelor liniei de tramvai.

Se va face un sistem rutier având următoarea structură:

– geocompozit cu rol anticontaminant, balast stabilizat 20 cm, ecran de protecție din cauciuc 2 cm, beton de monolitizare C30/37 armat cu 2 plase PC52 18 cm;

– beton de monolitizare C30/37 armat cu polipropilena 17 cm; geogrila cu rol antifisură; strat de legatura BAD22.4 6 cm; strat de uzura MASF16 4 cm.).

Notă – șina de tramvai este deja în Brăila

2. Înlocuire linie aeriană de contact și stâlpi de susținere. Pe stâlpii de susținere se vor amplasa corpurile de iluminat pentru pista de biciclete;

3. Modernizare stații tramvai (accesibilitate persoane cu dizabilități, sisteme de siguranță);

4. Montare aparate de achiziționare a tichetelor de călătorie;

5. Modernizare sistem rutier:

– Se va executa sistemul rutier având următoarea structură: geocompozit cu rol anticontaminant; strat de nisip cu rol anticapilar 10 cm; strat de balast 30 cm; strat de piatra spartă 20cm; strat de bază AB31.5 8 cm; strat de legătura BAD22.4 6 cm; strat de uzură MAS16 4 cm);

6. Înființare piste de biciclete (4.140 m.), separate de traficul auto cat si de cel pietonal

7. Modernizare trotuare (15.495 mp) și alei pietonale pe centrul bulevardului (26.412 mp) Se va folosi următoarea structură:

– strat de balast amestec optimal 10cm; strat de balast stabilizat cu ciment 10 cm, strat de uzură BA8 3 cm);

8. Modernizare mobilier stradal;

9. Modernizare spații de parcare;

10. Modernizare spații verzi (suprafața totală 32.423 mp) și construirea unui sistem de irigații nou. Nu se vor tăia pomii existenți (cu excepția celor care prezintă pericol de cădere). Trandafirii vor fi scoși, plantați în Pepiniera Seroplant iar la final replantați pe Bd. Independenței deoarece nu dorim să pierdem soiurile tradiționale de trandafiri.

FÂNTÂNA ARTEZIANĂ – „CORABIE” (amplasată între Calea Călărașilor si Str. Școlilor)

Fântâna va fi compusă din două bazine circulare cu diametrul de 6 m și adâncime de 0,4 m (poziționate in partea din fata si spate a bărcii) care comunică între ele printr-un „curs de apa” cu o lățime de 1,15m și lungime de 15,00m. Înălțimea maximă- 1,05 m, Lungimea maximă: 29,90 m., – Lățimea maximă: 7,45m., – Înălțimea catargului: 9,50 m.

În bazinele din față și spate ale bărcii sunt prevăzute 14 jeturi tip „geyser” care vor crea valuri pentru a simula barca în mișcare. Fântâna arteziană este prevăzută cu sisteme de filtrare, tratare și recirculare a apei. Pompele de recirculare preiau apa din bazine și o trimit înapoi prin intermediul duzelor de pardoseală, asigurând astfel recircularea apei.

Luminile LED RGB vor ilumina multicolor jeturile tip „geyser” și suprafața celor două bazine pe perioada nopții. Banda LED RGB va ilumina ‘cursul de apă’ pe toata lungimea acestuia. Adiacent fântânii arteziene va fi construit un cămin tehnic subteran pentru echipamentele necesare funcționării.

FÂNTÂNA ARTEZIANĂ – „GLOB PĂMÂNTESC” (amplasată la intersecția cu Str. Școlilor)

Fântâna este formată dintr-un bazin circular cu diametrul de 5.20m si adâncime de 0.80m. În mijloc, pe un soclu va fi amplasat un ‘glob pământesc’ cu diametrul de 0,80 m în jurul căruia sunt poziționate 2 elemente din oțel inoxidabil, cu diametrul de 2,0 m, respectiv 1.40 m. Pe fiecare element va fi montată o lamă de apa, înglobată în structura metalică.

Fântâna arteziană va avea sistem de filtrare, tratare și recirculare a apei. Lămpile LED RGB vor ilumina multicolor noaptea „globul pământesc”, elementele din otel inoxidabil si bazinul de apa. Adiacent fântânii arteziene va fi construit un cămin tehnic subteran pentru echipamentele necesare funcționării.

Înălțimea libera: 2,00 m. – Diametru: 5,50m/ 6,70 m.

Proiectul prevede realizarea unei rețele multitubulare destinată preluării cablurilor aeriene (au fost prevăzute tuburi de PVC montate longitudinal pe ambele părți ale drumului, camere de tragere, camere de acces de la cablurile ce vor fi coborâte în subteran către beneficiari, sub intersecții se vor folosi tuburi metalice pe sub structura rutieră).

Pentru siguranța circulației și managementul traficului s-au prevăzut următoarele tipuri de lucrări: semnalizare rutieră (înlocuire indicatoare de circulație), marcaje longitudinale și transversale, înlocuirea corpurilor de semaforizare existente cu altele noi.

”Procedura pentru obținerea finanțării nu a fost simplă, de multe ori la unele instituții publice efectiv s-a pierdut timpul datorită unor ambiții copilărești, dar apreciem atitudinea celor care ne-au ajutat și si-au respectat statutul profesional. Au fost și contestații care au prelungit termenul de începere al lucrărilor, dar acum toate aceste etape au fost depășite ….. ȘI ÎNCEPEM LUCRĂRILE !!!”, a declarat primarul municipiului Brăila, Marian Dragomir.

Data finalizării ghidului de finanțare cu ultimele modificări – 04.02.2019

Data aprobării proiectului în Consiliul Local – 21.03.2019

Data depunerii proiectului pentru finanțare – 29.03.2019

Data aprobării contractului de finanțare – 07.04.2020

Data finalizării licitației publice în Sistemul Electronic de Licitații Publice, contestațiilor, semnarea contractului, îndeplinirea procedurilor legale și predarea amplasamentului către constructor – 28.10.2021

Durata execuției lucrărilor – 31 luni

Echipa de proiect:

Dragoș Marin – manager proiect

Lumința Șoptelea – asistent manager

Mioara Ciolan – responsabil tehnic

Angelica Vasiloiu – responsabil juridic

Daniela Mihalache – responsabil financiar

Mirela Moldoveanu – responsabil achizitii publice

Gelu Radu – responsabil publicitate

Adriana Ștergărel – responsabil monitorizare

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry