Deputatul PNL, Alexandru Popa, alături de brăileni: ”Suntem împreună în această perioadă foarte grea și trebuie să dăm dovadă de solidaritate, să ne protejăm unul pe altul!”

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat, vineri, noile restricții pentru limitarea răspândirii infectărilor cu noul coronavirus, discutate în urma numărului tot mai mare de cazuri care se înregistrează în ultima perioadă. Printre măsurile adoptate se numără obligativitatea purtării măștii în toate spațiile, interdicția circulației pe timp de noapte, cu excepția vaccinaților sau a celor care au trecut prin boală, interzicerea nunților și a altor evenimente private sau participarea la activități doar pe baza certificatului verde. Majoritatea măsurilor se aplică pentru o perioada de 30 de zile.

Președintele PNL, deputatul Alexandru Popa, este alături de brăileni în această perioadă grea și i-a îndemnat pe aceștia la solidaritate.

Situația din țară devine din ce în ce mai îngrijorătoare în ceea ce privește numărul persoanelor confirmate cu COVID-19, iar restricțiile care au intrat în vigoare, sunt unele firești și necesare, pentru a reduce numărul de infectări. 

Cei mai mulți dintre noi avem în cercul apropiaților sau al cunoștințelor persoane care s-au îmbolnăvit și știm că nu este de glumit cu COVID-19. Tocmai de aceea mă bucură faptul că un număr mare de brăileni au decis să se vaccineze în ultimele zile și îi îndemn pe cei care nu au făcut-o încă să se programeze pentru vaccinare, aceasta fiind una dintre cele mai eficiente măsuri de protecție personală, dar și colectivă.

După cum am constatat cu toții, această boală poate avea efecte dintre cele mai dure și riscul îmbolnăvirii este foarte mare, motiv pentru care fac un apel la toți brăilenii să respecte măsurile stabilite de autorități și să folosească toate metodele care le sunt la îndemână pentru a-și proteja propria sănătate, dar și sănătatea semenilor lor. Acum nu mai este vorba numai despre fiecare dintre noi, ca indivizi separați, este vorba despre noi, ca și familie și comunitate. Ceea ce facem noi, ca indivizi, îi afectează și pe cei din jur, iar efectele pot foarte foarte grave. Suntem împreună în această perioadă foarte grea și trebuie să dăm dovadă de solidaritate, să ne protejăm unul pe altul, ca să o depășim. 

După cum spun specialiștii, efectele restricțiilor care intră în vigoare astăzi se vor vedea după circa 6 săptămâni. Până atunci, este de datoria fiecăruia dintre noi să avem un comportament responsabil și să facem tot ce depinde de noi ca să ne protejăm și să-i protejăm și pe cei din jur, a declarat președintele PNL, deputatul Alexandru Popa.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry