Invățăm să gătim gustos cu Iuliana – Roșii umplute la cuptor cu pui, sos de vin, piure și salată de varză
Ingrediente:
- 6 roșii mari,
- 2 pulpe de pui,
- ceapă,
- un morcov mic,
- 4 căței de usturoi,
- un pahar de vin alb semi dulce,
- sare, piper,
- verdețuri de provence,
- 50 ml de ulei,
- 300 ml suc de roșii
Pentru decor am folosit mozzarella rasă.
Mod de preparare:
Spălăm roșiile și scoatem miezul, pe care îl lăsăm bine. Curățăm, spălăm și tocăm mărunt ceapa, dăm morcovul pe răzătoare mică, iar usturoiul îl zdrobim. Spălăm pulpele, după care le dezosăm. Tăiem carnea cubulețe mici ori o dăm prin mașina de tocat. Călim legumele în 2 lg de ulei, după care adăugăm carnea până se rumenește puțin. Adăugăm miezul de roșii pasat, verdețuri de provence, sare, piper. Lăsăm să fiarbă puțin la foc mic. Așezăm roșiile umplute într-o tava.
Facem un sos din: un pahar de vin alb semidulce, 200 ml suc roșii, 3 lg de ulei, puțină sare. Amestecăm bine și îl punem peste roșiile din tavă. Încingem cuptorul și coacem la foc mic până roșiile devin rumene și sosul scade puțin. Din când în când, în timpul coacerii, mai stropim roșiile cu sos. Se presară deasupra mozzarella rasă. Se poate servi cu piure ori doar cu salată. Pofta bună… și mult succes!
Redactor: Iuliana Chițoi