Module incendiate! Brăilenii sunt rugați să se implice pentru identificarea celor care le-au vandalizat
Atât primarul municipiului Brăila cât și Poliția au cerut brăilenilor să se implice în identificarea persoanelor care au comis aceste acte de vandalism
Sâmbătă seară, în jurul orei 20.30, locuitorii de pe strada Călugăreni din Ansamblul Buzăului au anunțat pompierii că unul dintre modulele de selectare selectivă a gunoiului situat pe acea stradă, la intersecția cu strada Negoiului, a luat foc.
Duminică, în jurul orei 11.30, un alt modul de selectare a gunoiului situat în cartierul Călărași IV, pe strada Constantin Nottara, a fost incendiat. Pe lângă cele două distruse în acest week-end, un alt modul a fost vandalizat prin incendiere, în urmă cu două săptămâni, în cartierul Hipodrom, în zona Ascunsa. Acesta din urmă nu a ars atât de tare, totuşi, putând fi folosit în continuare.
”Din pacate unii se pot civiliza doar cu forța. Va rog mult să ne ajutați și să îl prindem pe cel care își bate joc de banii brăilenilor, din taxe și impozite. Aceste module moderne și elegante costă. Cu cât el va distruge mai multe cu atât ne va costa mai mult. Nu putem lăsa un astfel de individ în libertate. Avem nevoie de implicare. Îi rog pe cei care au detalii sau imagini cu individul să-mi trimită mesaj privat. Nu putem monta mii de camere în tot orașul. Ne putem implica și când observăm fapte antisociale să luăm atitudine”, a declarat primarul Brăilei, Marian Dragomir.
Locuitorii din zonele în care aceste module au fost incendiate dau vina pe oamenii străzii, care sunt supărați pentru că nu mai pot să cotrobăie prin tomberoane.
”Seară de seară veneau și cotrobăiau prin tomberoane. Când erau acelea mari, i-am vazut urcând efectiv în tomberon. Acum nu mai pot să adune de prin gunoaie. Probabil ăsta este și motivul pentru care le-au dat foc. Nu știu. Un om întreg la cap nu ar face așa ceva”, ne-a mărturisit Nicoleta Păun, o brăileancă care locuiește în zona respectivă.
Atât primarul municipiului Brăila cât și Poliția au cerut brăilenilor să se implice în identificarea persoanelor care au comis aceste acte de vandalism.
Primăria a achiziţionat 100 de module pentru colectare selectivă a deşeurilor care au costat au costat 1,24 milioane de lei. Administrația urmează să achiziționeze alte 200 de module care vor fi împărțite între cei trei operatori – ECO, Braicata şi RER.