Prima zi de referendum, un eșec la Brăila! Sursele noastre ne spun că nu este totul pierdut! Așteptăm mâine după slujbă autocarele!

Prima zi de referendum, un eșec la Brăila! Sursele noastre ne spun că nu este totul pierdut! Așteptăm mâine, după slujbă, autocarele!

 

 

Prezența la vot în primele 3 ore la referendumul pentru redefinirea familiei este una foarte scăzută. Media pe țară, până la ora 10.00, a alegătorilor care s-au prezentat la urne este de 0,97% dintre românii cu drept de vot. Brăila se află pe locul 6 la prezența la vot, cu 1.20% alegători care au ajuns la urne în primele trei ore de la deschiderea secțiilor de votare.

Cele mai mari prezențe la vot până la ora 10.00 în secțiile din județul Brăila s-au înregistrat în localitatea Ariciu, comuna Salcia Tudor, unde prezența la vot a fost de 6.71% și în localitatea Esna, comuna Movila Miresii, unde prezența la vot a fost de 6.58%.

În municipiul Brăila, până la ora 10.00 au votat 2102 alegători, reprezentând un procent de 1.96%. Cea mai bună prezență la vot s-a înregistrat la secția 46, unde la ora 10.00 prezența la vot a fost de 3%.

Până la ora 16.00 au fost prezenți la urne doar 4,34% din alegători

Sursele noastre ne spun însă că nu este totul pierdut. Astfel, se preconizează ca un val mare de alegători să ia cu asalt secțiile de votare mâine, în jurul prânzului, după finalizarea slujbelor religioase.

Referendumul este validat dacă prezența la vot este de 30%, iar 25% dintre cei care participă votează „DA”.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry