Alina Vătu: ”Locul 12 este dificil!(…)Le dau dreptate celor din conducere!”
S-au aplicat sancțiuni financiare la HC Dunărea Brăila, după un început de sezon competițional, care a lăsat mulți suporteri dezamăgiți. Amintim faptul că HC Dunărea a primit de la bugetul local aproximativ 650 de mii de lei, iar clubul este format din 4 echipe, fiind înscriși peste 250 de copii la cursurile gratuite de handbal.
Jucătoarele de la HC Dunărea vorbesc despre un blocaj psihic, însă nu condamnă conducerea clubului pentru eșecul din teren
După un început de sezon eșuat, comunicarea și înțelegerea în echipă ar trebui să redreseze situația din teren.
Contactată telefonic, Irina Shutska ne-a mărturisit: ”Poate am și cedat puțin psihic. La meciul cu Galațiul nu știu ce să zic, nu pot să-mi explic rezultatul ăsta. Sper să învățăm din greșeli, să putem să mergem mai departe. Eu știu ce înseamnă să schimbi antrenorul în fiecare an. Am foarte mulți ani de handbal în spate. Pentru unele fete este mai grea această perioadă de acomodare, însă am avut și ghinionul să începem sezonul cu cele mai grele meciuri. Sunt convinsă că o să reușim și nu o să dezamăgim. Am avut două jucătoare accidentate, pe Axinte și Dache. Acum sunt probleme cu Vătu și cu Berbece, care se recuperează, dar trebuie să muncim toate pentru a avea rezultate”.
Fostul căpitan al echipei, Alina Vătu, a mărturisit că nu îi condamnă pe cei din conducerea clubului pentru sancțiunile aplicate. Alina consideră că nu există niciun motiv pentru care jucătoarele să nu dea 100% pe teren.
”Pot să spun că avem oameni valoroși, însă nu am reușit să ne înțelegem foarte bine în teren. Atmosfera este foarte bună, însă mai trebuie să lucrăm în teren. Am avut și noi o ședință cu cei din conducere și ni s-a spus că o să fim sancționate, deoarce nu li se pare normal, la lotul pe care îl avem să fim pe locul 12. Da, este dificil! Locul 12 este dificil, nici mie nu-mi convine, ținând cont că acum doi ani eram pe locul 2. Le dau dreptate celor din conducere. Eu cred că fiecare din noi ar trebui să dea tot ce este mai bun în timpul meciului. Greșeli sunt, nu ai cum să nu greșești pentru că nu esti robot, dar trebuie să se vadă dorința de a ieși învingătoare de pe teren”, a declarat fostul căpitan al echipei HC Dunărea, Alina Vătu.
În ciuda faptului că bugetul alocat pentru handbal, în acest an, este la jumate față de cele mai slabe echipe din campionat, fetele spun că nu le lipsește decât determinarea în teren.
”Nu ne lipsește nimic. Încă o dată vă zic, eu sunt o fire așa, mai realistă și îmi place dreptatea. Când greșești, greșești, când ai dreptate – ai dreptate, deci eu le dau dreptate celor din conducere pentru că au investit atât, avem toate condițiile la club, nu ne lipsește nimic, suntem cu salariile la zi și nu înțeleg de ce nu este aceeași determinare, măcar ca și anul trecut, nu spun ca acum doi ani”, a declarat pentru Jurnalul de Brăila, Alina Vătu.
Comparativ cu HC Dunărea, Râmnicu Vâlcea are un buget de 1,3 milioane de euro
Făcând o comparație, CSM Craiova a primit în anul 2018, circa 2 milioane de euro, de la bugetul local. Suceava – oraș mult mai mic și cu un lot mult mai slab, a primit în 2018 suma de 1,2 milioane de lei, de la bugetul local. Râmnicu Vâlcea și-a mărit semnificativ bugetul pentru acest sezon, iar suma se ridică la 1,3 milioane de euro.
HC Dunărea a primit anul acesta, pe lângă banii de la Consiliul Local, încă 2 milioane de lei de la Consiliul Județean.
Fondurile se împart între cele 4 echipe ale clubului: echipa de ligă, echipa de Divizie, echipa de Junioare 3 și echipa de Junioare 4. Dintre acestea, primele trei au meciuri săptămânale, acasă sau în deplasare, care ”manâncă” sume consistente pentru transport, cazare, medicamente, masă și arbitraj.
Din discuțiile purtate cu conducerea clubului, viziunea lor este aceea de a oferi posibilitatea tuturor iubitoarelor acestui sport, indiferent de vârstă, de a practica jocul cu mingea mică. Astfel se dorește crearea altor două echipe – Junioare 1 și Junioare 2 – pentru a acoperi toate categoriile de vârstă.
În ceea ce privește primele două echipe ale clubului, sumele alocate sunt ceva mai mari, deoarece aici vorbim și de plata salariilor către jucătoare și antrenori, pe lângă cheltuielile curente.