Învățăm să gătim gustos cu Iuliana – Dovlecei pane cu sos de usturoi
Ingrediente
– câțiva dovlecei,
– 100 grame făină,
– 3 oua,
– sare,
– 4 căței de usturoi,
– 200 grame smântână,
– o legatură mică de mărar,
– câteva linguri de ulei
Mod de preparare
Spălăm și tăiem rondele de 1 cm dovleceii. Batem cu un praf de sare ouălele. Pe farfurie așezăm făina. Dăm feliile de dovlecei prin făină, ouă și le prăjim la foc mic în ulei incins.
Le scoatem pe hârtia de bucătărie.
Sos de usturoi – curățăm, spălăm și dăm pe răzătoarea mică usturoiul. Îl frecăm cu 2,3 linguri de ulei, un praf de sare și adăugăm smântâna. Amestecăm bine, după care punem mărarul tocat mărunt. Îl lăsăm puțin la rece, după care se poate servi. Succes!