Ne interesează pe toți! Ce presupune bugetarea participativă și cum putem să ne implicăm!
Bugetarea participativă este un proces prin care ideile şi iniţiativele comunităţii se manifestă şi se transformă în realitate. Este un proces deschis, incluziv şi transparent prin care membrii comunităţii se implică direct în formularea deciziilor privind priorităţile de cheltuire a banilor din bugetul local.
Practic, orice cetățean care își dorește să de implice in modernizarea orașului, poate să depună un proiect, iar în urma unor proceduri care implică inclusiv susținerea brăilenilor, proiectul poate să fie implementat cu bani din bugetul local.
Bugetarea participativă este un proces care urmăreşte îmbunătăţirea calităţii vieţii din oraşul nostru, prin încurajarea cetăţenilor să se implice în definirea priorităţilor şi a obiectivelor de investiţii din bugetul local.
Brăilenii sunt încurajați să identifice și să semnalizeze neajunsurile comunității, și apoi să propună rezolvări ale acestora – prin soluții sub forma de proiecte. Acestea urmează să fie validate de autoritatea locală, iar apoi supuse unui proces de votare, prin care se va asigura reprezentativitatea rezultatelor. Cele mai votate proiecte vor fi implementate de Primăria Brăila.
Proiectul de hotărâre pentru implementarea acestui program a fost depus de către consilierul local Lucian Căprariu. Dacă va trece de CLM, orice brăilean poate participa cu un proiect pentru dezvoltarea și modernizarea orașului.