Amendamentele liberalilor vizează proiecte primordiale pentru județul Brăila
Starea drumurilor din județ, reabilitare de școli și cămine culturale, investiții în aducțiuni de gaze sau de electricitate, extinderi ale unor rețele de apă și canalizare sunt doar câteva dintre amendamentele pe care cei doi parlamentari ai Partidului Național Liberal Brăila le-au avut în vedere ca propuneri la Legea bugetului de stat 2019.
În total, 35 de amendamente care interesează locuitorii din județul Brăila, atât din mediul rural, cât și pe cei din orașe.
”Am discutat foarte mult cu oameni din tot județul, cu primari, cu alți reprezentanți ai comunităților locale și am identificat tot felul de nevoi de investiții. Unele sunt lucrări care ar urma să înceapă, pentru altele este nevoie de alocări bugetare în vederea finalizării acestora. Dincolo de nevoi punctuale, încercăm să promovăm și investiții mai ample, cum ar fi înființarea a trei centre de depozitare a legumelor, fructelor și florilor la Traian-Unirea, Vișani-Jirlău-Galbenu și Movila Miresii – Râmnicelu, care ar putea reprezenta un sprijin pentru agricultori și garanția unui comerț civilizat. Ne-am dori să existe fonduri și pentru realizarea unei strategii de dezvoltare economică a județului, pe care să o avem în vedere în următorii ani”, a explicat deputatul liberal Vasile Varga.
Reabilitarea drumurilor comunale din Berteştii de Jos, asfaltarea drumurilor din comuna Cazașu, a 15 kilometri de derumuri din comuna Mircea Vodă, a străzilor din Scorțaru Nou și din Unirea, pietruirea a 10 kilometri de drum agricol din Unirea, modernizare unor străzi din comuna Victoria, înființarea rețelei de gaze naturale din Viziru, reabilitarea căminului cultural, a rețelei electrice, extinderea rețelei de apă și a celei de gaze, toate din comuna Cazasu, se află pe lista de amendamente a celor doi parlamentari brăileni.
Liberalii militează și pentru reabilitarea fostei școli din Cazasu, a celor din Marașu și Tichilești, pentru asfaltarea a nouă kilometri de drum în Frecăței, modernizarea străzilor din localitățile Corbu Nou și Corbu Vechi, înființarea a trei platforme de gunoi în Măxineni, construirea pieței agro-alimentare din Mircea Vodă.
Înființarea unui parc voltaic la Șuțești ar putea asigura energia electrică necesară instituțiilor publice din comună, în timp ce realizarea unui teren sintetic la școala din Albina sau finalizarea stadionului și înființarea unui teren de tenis de câmp în comuna Unirea ar putea reprezenta o posibilitate de recreere și de viitoare perfromanțe pentru cei mai mici locuitori ai comunităților.
Pentru locuitorii din municipiul Brăila, se încearcă atragerea de fonduri în vederea reabilitării termice a blocurilor, printr-un program multianual, dar și reabilitarea falezei Dunării și extinderea acesteia, de la Căpitănie până la trecere Bac Stânca.