Mai mulți brăileni au fost acostați în ultima perioadă, pe domeniul public, de personaje cel puțin dubioase care le-au cerut semnătura pentru ”micșorarea tarifului la apă și canalizare”. În realitate, acest demers este menit să saboteze cel mai mare proiect de extindere a rețelei de apă și canalizare din județul Brăila.
De ce spunem că personajele sunt cel puțin dubioase? Pentru că sunt fix aceleași care se fotografiază pe șantierele CUP Dunărea, lăudând proiectele pentru care acum cer semnături. Cu siguranță va veni momentul, în campania electorală, când deputatul de la Cireșu va fi nevoit să răspundă în fața cetățenilor din județul Brăila care încă așteaptă să fie racordați la rețelele de apă și canalizare.
După ce s-a fotografiat pe șantierele din localitatea Jugureanu, condusă de primarul PNL Bănică Vasile, deputatul de la Cireșu a ieșit la strâns de semnături pentru sabotarea proiectului.
Lucrarea face parte din Proiectul Regional de Dezvoltare a Infrastructurii de Apă și Apă Uzată din Județul Brăila în perioada 2014-2020, finanțat prin Programul Operațional de Infrastructură Mare (POIM).
Prin intermediul proiectului, 57.535 de brăileni vor beneficia de o mai bună alimentare cu apă, iar în ceea ce privește tratarea apelor uzate, populația echivalentă beneficiară de un serviciu mai bun este de 186.178 locuitori.
Valoarea totală a proiectului este de 1,38 miliarde lei (inclusiv TVA), din care cofinanțarea din Fondul de Coeziune al UE este de 932 milioane de lei.
Beneficiarii proiectului sunt locuitorii din 32 UAT-uri din județul Brăila(66 localități): municipiul Brăila, Consiliul Județean Brăila și localitățile Berteștii de Jos, Bărăganul, Cazasu, Chiscani, Ciocile, Cireșu, Dudești, Făurei, Frecăței, Galbenu, Gropeni, Ianca, Însurăței, Jirlău, Movila Miresii, Mircea Vodă, Mărașu, Măxineni, Romanu, Surdila Găiseanca, Salcia Tudor, Siliștea, Stăncuța, Șuțești, Tichilești, Ulmu, Vădeni, Victoria, Vișani și Zăvoaia.