A venit nota de plată pentru perioada pandemiei! DNA cere ridicarea imunității lui Florin Cîțu și a foștilor miniștri Vlad Voiculescu și Oana Mihăilă.
DNA a transmis joi procurorului general o cerere de urmărire penală pentru fostul premier Florin Cîțu și foștii miniștri ai Sănătății, Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă, pentru sesizarea președintelui și a Senatului României în vederea ridicării imunității parlamentare.
Cei trei sunt acuzați de abuz în serviciu, cu consecințe deosebit de grave, după cum transmite DNA:
”În conformitate cu prevederile constituționale și legale, procurorul-șef al Direcției Naționale Anticorupție a transmis procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție referatul cauzei, în vederea sesizării Președintelui României și Senatului României pentru formularea cererilor de efectuare a urmăririi penale față de trei persoane, cu privire la săvârșirea unor infracțiuni de abuz în serviciu, cu consecințe deosebit de grave, forma participației penale fiind autoratul și, respectiv complicitatea”.
Fostul prim-ministru al României, europarlamentarul PSD Mihai Tudose, a reacționat după ce DNA a cerut ridicarea imunității celor trei.
”Și uite-așa, marele specialist Cîțu împreună cu neprihăniții/ neprihănitele useriști/useriste (fiindcă la ei genul e neclar) sunt pe cale să afle împreună cu statul (DNA): ei – răspunsul la întrebarea “de ce nu sunt bani la buget acum” și statul (noi) – răspunsul la întrebarea “ce naiba au făcut ăștia cu sutele de miliarde împrumutate”.
Și uite-așa vocalii Cîțu & co și Voiculescu & co sunt pe cale să se transforme din cavalerii apocalipsei, care ne tot dau sfaturi, în corul bocitoarelor care își invocă inocența, în timp ce “li se vede sarcina”. Fiindcă, în final, statul român prin instituțiile abilitate, ne va spune dacă Superman Cîțu și ai lui și Voiculescu și ai lui, atunci când au împrumutat sute de miliarde care s-au dus în neant, au fost hoți sau idioți. Sau ambele”, a transmis vicepreședintele PSD, Mihai Tudose.
În contextul menționat mai sus, sunt cercetate aspecte legate de modalitatea în care, în perioada ianuarie – mai 2021, persoane din Guvernul României, cu încălcarea dispozițiilor legale și în lipsa oricăror documente/analize care să ateste necesitatea achiziției, ar fi contractat un număr mult mai mare de doze de vaccin (Pfizer și Moderna), în condițiile în care numărul persoanelor eligibile pentru vaccinare comunicat de statul român Comisiei Europene era de 10,7 milioane. Asta deși, deși dozele de vaccin contractate anterior datei de 01 ianuarie 2021 ar fi fost suficiente pentru vaccinarea unui număr de peste 23 milioane persoane