S-au tras la sorți meciurile din grupele EHF European League! Vezi aici, cu cine va juca Dunărea Brăila!

O performanță impresionantă pentru Brăila și handbalul brăilean.  Echipa noastră, care a reuşit surpriza acestor tururi preliminare și a eliminat echipa germană Borussia Dortmund, medaliată cu bronz în ediţia trecută a EHF European League, a fost repartizată în Grupa B.

Dunărea Brăila va întâlni echipa germană Thüringer HC, clasată pe patru la ediţia precedentă, formaţia croată Lokomotiva Zagreb şi gruparea franceză Chambray Touraine Handball.

Gloria Bistrița a fost repartizată în Grupa C, urmând a le înfrunta pe Neptunes Nantes (Franţa), MKS Lublin (Polonia) şi HSG Bernheim (Germania).

Debutantă în această competiție, CSM Târgu Jiu va juca în Grupa D, gorjencele înfruntându-le pe Motherson (Ungaria), Costa del Sol Malaga (Spania) și Sola HK (Norvegia).

Meciurile vor începe în 2024 pe 6 ianuarie şi se vor termina pe 18 februarie. Primele două clasate din fiecare grupă se vor califica în sferturile de finală.

EHF European League (până în 1993 Cupa IHF Feminin, până în 2019 Cupa EHF Feminin) este o competiție anuală pentru cluburile de handbal feminin din Europa. Este organizată de Federația Europeană de Handbal (EHF) începând din 1981. Echipele se pot califica în Liga Europeană EHF fie direct, datorită locului ocupat în clasamentul ligilor naționale de handbal, fie în urma eliminării într-o anumită fază a Ligii Campionilor EHF.

Liga Europeană EHF este a doua competiție ca importanță pentru cluburile feminine europene, situându-se sub Liga Campionilor EHF.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry