Bazinul olimpic, departe de finalizare

Bazinul olimpic, departe de finalizare

 

 

La mai bine de un an, de la data la care ar fi trebuit sa fie dat in folosinta, in bazinul olimpic de la Braila inca se aude forfota muncitorilor. Reprezentantii controversatei companii “Middane Invest Grup” SRL, firma care se ocupa de acest proiect, sunt optimisti si spera ca pana la sfarsitul anului brailenii sa se poata bucura de noul bazin.

Jurnalul de Braila a facut o cerere scrisa catre Compania Nationala de Investitii, pentru a cere lamuriri vis-a-vis de investitia facuta si de firma care se ocupa de acest proiect, tinand cont de faptul ca termenul stabilit pentru finalizarea lucrarilor a fost cu mult depasit.

“Conform solicitarii dumneavoastra, cu privire la obiectivul de investitii ‘Bazin de inot olimpic, mulicipiul Braila, judetul Braila’, va comunicam faptul ca antrprenorul a depasit termenul stabilit pentru finalizarea lucrarilor, respectiv data de 27.03.2017. Astfel, potrivit contractului acesta va suporta penalitati, care se vor calcula in functie de data pana la care se vor finaliza lucrarile, in conformitate cu prevederile contractuale”, se arata in raspunsul primit de la Compania Nationala de Investitii.

“Middane Invest Grup” SRL a ajus sa fie o firma controversata, abonata la bani publici, avand numeroase contracte cu statul roman, unele din ele fiind subiecte care au tinut prima pagina a ziarelor din Cluj si Bucuresti. Sanctiunile cu privire la intarzierea inregistrata asupra proiectului vor fi calculate dupa finalizarea bazinului de inot olimpic.

“Potrivit Hotararii nr 1457/2009 privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investitie “Bazin de inot olimpic, municipiul Braila, judetul Braila” din cadrul Programului Bazine de inot, realizat prin Compania Nationala de Investitii CNI – S.A, finantarea obiectivului de investitie se face de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Locuintei, in limita sumelor aprobate anual cu aceasta destinatie, din bugetul local, precum si din alte surse legal constituite, conform programelor de investitii publice aprobate potrivit legii”, a declarat pentru Jurnalul de Braila Manuela Irina Patrascoiu, director general al CNI.

Mentionam ca investitia se ridica la 39.415.538 lei, cu TVA. Pentru a putea organiza competitii continentale, bazinul de inot olimpic va avea o lungime de 50 metri si o latime de 25 metri, 10 culoare, fiecare dintre ele avand latimea de 2,5 metri si o adancime a apei de maximum 2 metri. Baza sportiva va dispune de sala de forta, sauna, vestiare spatioase, grupuri sanitare, cabinet medical si cabinet antidoping.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry