Teodora Naidin si Catalina Varvaruc, in lotul Romaniei pentru mondialele de sambo

Teodora Naidin si Catalina Varvaruc, in lotul Romaniei pentru mondialele de sambo

 

 

La cinci ani de la infiintare, sectia de sambo a obtinut primele rezultate notabile la o competitie internationala, Teodora Naidin a cucerit medalia de bronz, la categoria 52 kg, la Campionatul European rezervat junioarelor care a avut loc in urma cu putin timp la Praga, iar colega ei, Catalina Varvaruc s-a clasat pe locul al cincilea la categoria 56 kg, la aceeasi competitie.

In urma acestor rezultate, dar mai ales a prestatiilor pe Naidin si Varvaruc le-au avut la Praga, acestea au fost instiintate de federatia de specialitate ca vor face parte din lotul Romaniei pentru Campionatul Mondial de sambo care va avea loc in luna septembrie, in Georgia.

“Mergem din premiera in premiera la sambo, dupa ce Naidin si Varvaruc au avut prestatii foarte bune la europenele de la Praga, ele au fost convocate de presedintele FR Sambo, Viorel Gasca, pentru Campionatul Mondial din Georgia. Consider ca am spart gheata cu o medalie de bronz la europene, iar la Tbilisi ambele sportive vor urca pe podium. Avem timp sa ne pregatim ca sa reprezentam onorabil clubul nostru si Romania”, a punctat antrenoarea Carmen Constantin.

Naidin si Varvaruc au inceput pregatirile pentru mondialele de sambo de la Tbilisi la cateva zile dupa europenele de la Praga. Cele doua sportive au vorbit despre prima lor competitie internationala dar si despre mondialele de sambo din toamna, unde cred ca vor urca pe podium.

“A fost o competitie grea la Praga, dar pana la urma am reusit sa depasesc toate obstacolele pe care le-am avut in cale si am cucerit bronzul. A fost prima mea iesire in afara tarii, iar emotiile m-au coplesit. Au fost si alte reguli acolo, de exemplu trebuia sa fii in coltul suprafetei pe care urma sa concurezi cu cinci meciuri inainte. Dar consider ca medalia obtinuta a recompensat toate eforturile pe care le-am facut. Atmosfera de la lot este foarte buna, fetele m-au primit cu afectiune, am invatat foarte multe lucruri la antrenamente de acolo. Eu cred ca avand putina experienta internationala puteam cuceri argintul. Medalia de bronz obtinuta de mine este un inceput al marii performante, la care bineinteles si-au adus contributia atat antrenoarea de la Braila, Carmen Constantin, cat si antrenorul lotului national, Viorel Gasca si sper ca la mondialele din septembrie sa urc din nou pe podium, cine stie, poate chiar pe o treapta mai sus. Eu sper sa fim ajutate de club sa ajungem la Campionatul Mondial si la alte competitii internationale, altfel vom fi obligate sa dam curs unor oferte de la alte grupari sportive din tara”, ne-a declarat Teodora Naidin.

Cele doua sportive nu vor avea vacanta in aceasta vara, deocamdata se concentraza pe doua fronturi, cel scolar si cel sportiv iar cand vor incheia anul scolar se vor antrena intens in vederea mondialelor de sambo de la Tbilisi.

“Am avut nesansa sa fac parte dintr-o grupa foarte grea, dar si asa cred ca, daca as fi scapat de emotii, as fi urcat pe podium. Ce sa spun, tremuram din toate incheieturile inainte de fiecare meci. A fost prima mea iesire la o competitie internationala, in septembrie altfel vor sta lucrurile. Campionatul Mondial de sambo va fi net superior europenelor atat ca numar de participanti cat si ca valoare, dar daca ma voi pregati din toate punctele de vedere, pot face o figura frumoasa”, a punctat Catalina Varvaruc.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry