Unul dintre militarii raniti in Afganistan, transportat in Germania

Unul dintre militarii raniti in Afganistan, transportat in Germania

 

 

Plutonierul major Ionescu Marius Valentin, ranit in Afganistan impreuna cu alti sapte colegi, a fost transportat astazi, 1 mai, la Centrul Medical Regional din Landstuhl, Germania, pentru investigatii medicale suplimentare si tratament de specialitate, starea lui de sanatate fiind stabila.

Valentin Ionescu a suferit rani la membrul superior drept, fiind internat, initial, la spitalul militar din Kandahar.

Ceilalti sapte militari din Batalionul 30 Protectia Fortei “Vulturii Carpatilor”, raniti si ei in incidentul produs luni, 30 aprilie, au fost externati, s-au intors in campusul batalionului romanesc, unde raman sub supravegherea echipei medicale a detasamentului.

Cei opt militari din Batalionul 30 Protectia Fortei “Vulturii Carpatilor” din Campulung Muscel au fost raniti luni, 30 aprilie, in Afganistan, in jurul orei 9.00, ora Romaniei, in timpul unei misiuni in zona de responsabilitate, fiind tinta unui autovehicul capcana (VBIED – Vehicle-Borne Improvised Explosive Device).

Militarii din Campulung Muscel executa o misiune in Afganistan in perioada februarie – august 2018. Misiunile sunt, in principal, de  asigurare a protectiei fortei din Baza Aeriana Militara Kandahar si de instruire, consiliere si asistenta a Fortelor Nationale Afgane. Unitatea militara din Campulung Muscel a mai executat misiuni in Kosovo (in anii 2005 si 2007) si Afganistan (in anul 2008).

In anul 2018, Armata Romaniei participa la misiunea NATO Resolute Support din Afganistan cu 625 de militari, alti aproximativ 300 fiind desfasurati in operatii sub comanda/mandat NATO, UE, ONU si OSCE in alte regiuni.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry