Activități de educație susținute de DGA! Consecințele faptelor de corupție și modalități de semnalare a acestora!

În zilele 20 și 21 ianuarie, ofițeri de poliție din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Brăila au desfășurat trei activități de educație anticorupție pentru conștientizarea de către cetățeni a consecințelor implicării în fapte de corupție și încurajarea semnalării unor astfel de infracțiuni.


Astfel, la data de 20.01.2025, a fost desfășurată o activitate de educație anticorupție la sediul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare Vehicule Brăila, atât cu funcționarii publici, cât și cu beneficiarii serviciilor acestei instituții.

De asemenea, în cursul aceleiași zile, ofițerii de poliție au desfășurat o activitate de educație anticorupție, pe raza municipiului Brăila, și cu elevii care urmau să susțină examenul de dobândire a permisului de conducere, proba practică.   

Totodată, în ziua de 21.01.2025, în parteneriat cu Biblioteca Județeană ”Panait Istrati” Brăila, ofițerii din cadrul Serviciului Județean Anticorupție Brăila au desfășurat o activitate de educație anticorupție cu elevi din cadrul Liceului Teoretic ”Mihail Sebastian” Brăila, clasa a XI-a.

Cu această ocazie, s-au discutat cu elevii aspecte referitoare la:

  • Responsabilitățile care revin DGA în cadrul obiectivelor specifice ale SNA privind identificarea riscurilor și vulnerabilităților instituționale, creșterea gradului de educație anticorupție a personalului din cadrul autorităților și instituțiilor publice locale;
  • Atitudinea pe care aceștia trebuie să o adopte în fața unor posibile fapte de corupție și conștientizarea necesității semnalării acestora prin apelarea Call Center Anticorupție 0800.806.806.
  • Noțiuni privind contravențiile, infracțiunile, infracțiunile de corupție;
  • Alte informații destinate să contribuie la menținerea integrității.

Totodată, celor prezenți li s-au explicat competențele Direcției Generale Anticorupție și au fost îndrumați să apeleze la Call-center anticorupție – 0800.806.806, în cazul în care iau cunoștință despre fapte de corupție.

Principalul scop al acestor activități a constat în conștientizarea consecințelor faptelor de corupție și a modalității de semnalare a acestora, prin prisma atitudinii civice de normalitate ce trebuie adoptată.

De aceste activități au beneficiat peste 150 de persoane, cărora le-au fost distribuite și materiale preventive. 

Amintim faptul că, la nivelul județului Brăila, sesizările pot fi formulate la numărul de telefon/fax 0239.613.634, la sediul Serviciului Județean Anticorupție Brăila, situat pe strada Ana Aslan, nr. 39 sau prin e-mail, la adresa brăila.dga@mai.gov.ro.       

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry