Liberalii au părăsit sala când au aflat că proiectul, pe care urmau să-l voteze, dublează prețul la apă și canalizare!

Liberalii au părăsit sala când au aflat că proiectul, pe care urmau să-l voteze, dublează prețul la apă și canalizare!

 

 

Disputele dintre consilieri au început din momentul în care liberalii au semnalat creșterea prețului la apă și canalizare, care deși se face treptat, va ajunge în patru ani la dublarea sumei pe care utilizatorii o plătesc acum.

Proiectul Regional de Dezvoltare a Infrastructurii de Apă și Apă Uzată din județul Brăila, derulat de CUP Dunărea prevede creșterea tarifului de la 4,8 lei – la 7,6 lei, în 2024.

Directorul executiv al ADI Dunărea, Didina Stănescu spune că utilizatorii nu vor fi afectați de această creștere, ea fiind de doar 40 de bani în primul an. Întrebată fiind de consecințele pe care le va avea proiectul în cazul în care tarifele nu vor fi votate în Consiliul Județean, Stănescu a refuzat să dea un răspuns concret spunând că ea reprezintă o ”autoritate națională”.

După ce proiectul a fost votat de majoritatea consilierilor PSD, liberalii, împreună cu consilierul PMP Viorel Botea, au părăsit sala. Ciudat, sau nu, celălalt consilier PMP, Ionel Adetu, nu numai că a votat toate proiectele alături de PSD, dar a și rămas în sală, după ce colegii lui au plecat.

Deci, noi nu suntem de acord cu creșterea prețului. Partidul Național Liberal nu susține creșterea prețului și vom ataca această hotărâre, pe cale legală. Vom merge mai departe și la instanță”, a declarat consilierul județean Alexandru Dănăilă, la ieșirea din sală.

Declarații în video…

 

 

De cealaltă parte, președintele Consiliului Județean spune că nerespectarea acestor tarife ar duce la pierderea finanțării proiectului, în județul Brăila.

Au rămas singurele unități administrative CJ, Primăria municipiului Brăila și UAT Grădiștea, care n-au aprobat aceste proiecte de hotărâre, ceea ce dovedește că au votat și primari PNL, și consilieri PNL, care și-au asumat. Dacă nu votam această creștere de prețuri, pe analiza cost-beneficiu, dacă nu respectam aceste prevederi cu creșterea prețului la apă și canalizare, nu puteam duce proiectul de 240 de milioane de euro la capat”, spune președintele Consiliului Județean.

Chiriac spune că acest proiect nu putea fi finanțat, din bani europeni, fără asumarea unei creșteri a tarifului la apă și canalizare.

 

 

 

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry