Dragomir: “Dincolo de dorinta angajatilor a existat manipulare si interes electoral”

Dragomir: “Dincolo de dorinta angajatilor a existat manipulare si interes electoral”

 

 

Din cauza faptului ca au existat diferite speculatii in legatura cu greva Braicar, primarul municipiului Braila, Marian Dragomir a tinut sa faca unele precizari, astfel incat brailenii sa fie corect informati.

“Bitetul de calatorie va costa tot 1,5 lei. Cei care au avut abonamente in luna mai vor beneficia de o reducere la abonamentul lunii iulie direct proportionala cu numarul de zile in care nu s-a circulat. Este nevoie de o sedinta a Consiliului de Administratie Braicar pentru a se parcurge procedura legala. Dupa ce reprezentantii salatiatilor s-au deplasat la sediul societatii si au primit toate informatiile financiare, a urmat intalnirea cu primarul si viceprimarii s-a reluat activitatea societatii. In final, angajatii Braicar au primit o crestere salariala de 7,5%, asa cum se propusese initial ca urmare a faptului ca atat se poate din punct de vedere financiar. Primaria Braila poate sustine societatea pentru investiti si poate plati abonamente sociale dar nu poate plati salariile angajatilor”, a declarat primarul municipiului Braila.

Fata de investitiile pe care Primaria Braila, impreuna cu Consiliul Local le-au facut in vederea modernizarii si optimizarii activitatii societatii Braicar, primarul a amintit de cele 32 de autobuze noi, dar si de subventionarea abonamenteleor catre elevi, studenti, pensionari si alte categorii defavorizate, de cetateni.

“Aproximativ 3.000.000 euro pentru achizitia de autobuze noi. 32 deja livrate si 5 in procedura de licitatie. Se vor continua investitiile. In anul 2017 am investit aproximativ 2.500.000 euro pentru abonamente elevi (50%subventie), studenti, pensionari, persoane cu dizabilitati, revolutionari, etc. In primele 4 luni din 2018, am investit 1.050.000 euro pentru pentru abonamente elevi (50%subventie), studenti, pensionari, persoane cu dizabilitati, revolutionari, etc”, a adaugat Dragomir.

Din punct de vedere politic, primarul considera ca opozitia a profitat de aceasta situatie si a atras atentia conilierilor liberali asupra faptului ca acestia nu au votat bugetul societatii Braicar, la inceputul anului, in cadrul sedintei de Consiliu Local.

“Imi pare rau de situatia creata, de faptul ca un oras a suferit datorita unei manifestari declarate nelegale de instanta dar trebuie sa facem clar distinctie intre dorinta si prevederi legale, intre a vrea si a respecta legea. Am vazut si de aceasta data, cum partide politice si indivizi cu interese, incearca sa transforme o situatie dificila in capital electoral. Sunt convins ca dincolo de dorinta angajatilor unei societati de a avea salarii mai mari a existat manipulare si interes electoral. Multi dintre cei care au incercat sa se catere electoral pe o astfel de manifestare, nu s-au gandit niciodata ca activitatea politica trebui sa aiba o limita”, a declarat edilul.

In final, primarul a tinut sa lamureasca faptul ca implicarea lui, a Primariei si a Consiliului Local Municipal in activitatea societatii Braicar se rezuma doar la investitii, dorind astfel sa puna punct zvonurilor aparute in mediul online, vis-s-vis de legaturile pe care le-ar avea societatea cu sefii administratiei locale.

“Nu am actiuni la Bricar. Nimeni din familia mea nu are actiuni la Braicar. Singurul actionar este Primaria Municipiului Braila. Nu am societati comerciale care sa aiba legatura cu activitatea Braicar. Nici altcineva din familia mea. Nu am incasat niciodata 1 leu de la Braicar. Nici altcineva din familia mea. Toate aceste minciuni spuse in ultima perioada cu scopul denigrarii mele nu sunt adevarate. Unii oameni nu inteleg ca minciuna are picioare scurte”, a adaugat primarul Marian Dragomir.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry