Serviciul de salubrizare, care include și activitățile de curățare și transport zăpadă de pe căile publice și menținerea în funcțiune a acestora pe timp de polei sau îngheț este prestat de operatorii SC Brai-Cata SRL, SC Eco SA și SC Rer Ecologic Service SRL, în baza contractelor de delegare, în sectoarele de activitate în care desfășoară și activitatea de salubrizare menajeră și stradală.
În ceea ce privește deszăpezirea mecanică, bazele societății ECO SA sunt situate în parcul auto de pe Sos. Focșani, km 5, Ferma 1 Mai Brăila.
ECO SA a pus la dispoziție pentru deszapezire mecanică utilaje specifice după cum urmează:8 sărărițe, 34 tractoare cu lamă, 30 Buldoexcavatoare și 22 de utilaje pentru încărcat și transportat zăpada.
Utilajele de combatere a poleiului au fost dotate cu semnale speciale luminoase de avertizare cu lumină galbenă, montate astfel încât să fie vizibile din toate direcțiile. ECO SA a asigurat infrastructura de comunicații pentru personal, astfel încât să se poată acționa în timp util.
În ceea ce privește deszapezire manuală, ECO SA a asigurat forța de muncă pentru efectuarea îndepărtării zăpezii depuse în straturi de pe căile publice, treceri pietoni, rampe acces, parcuri, zone de agrement. În acest sens, ECO SA a avut diponibili 45 de angajați care au deservit sectorului arondat, conform contractului cu Primăria municipiului Brăila.
În ceea ce privește stocul de sare, la acesta data sunt disponibile aproximativ 3.000 de tone sare.
Pentru aplicarea măsurilor specifice sezonului rece 2020-2021 în cadrul SUPAGL Brăila, este organizat, la sediul din strada Mararesti nr. 39, Tel./Fax: 0239611682, E-mail: secretariat@supagl-primariabraila.ro, dispeceratul care monitorizează activitățile specifice care se derulează în perioada sezonului rece, respectiv:
• monitorizarea stării carosabilului arterelor de circulație, a podurilor, vadurilor din municipiu;
• urmărirea prognozei meteo în vederea înștiințării operatorilor de a lua măsurile necesare astfel încât intervenția utilajelor să se facă în timp util;
• monitorizarea utilajelor, respectarea traseelor stabilite în planul de acțiuni aprobat;
• transmite operatorilor și urmărește respectarea dispozițiilor date de către comandamentul de deszăpezire;
• înregistrează sesizările, constată și urmărește soluționarea acestora;