Implicarea medicilor de familie în campania de vaccinare

Adrian Wiener, deputat USR-PLUS, a vorbit despre implicarea medicilor de familie în campania de vaccinare, în exclusivitate pentru DC NEWS, în cadrul evenimentului “Vaccinarea, prezent și viitor”.

În primul rând, avem peste 700 de localități din România care nu au medic de familie, oameni care nu au acces la medic de familie, sunt zone vulnerabile în care nici mediatorii sanitari și nici asistenții comunitari nu sunt suficienți ca să le facă față. Sunt buzunare de populație vulnerabile, unde cred că este marea problemă, nu la cei care constant sau uzual au interfața asta cu medicul de familie.

În rest, sigur, comunicarea directă, informațiile furnizate, oricând există o întrebare, eu cred că medicii de familie din România sunt implicați de mult, de zeci de ani în programul de vaccinare și știu că comunice, să informeze și să obțină un acord al pacienților.

Într-adevăr, avem probleme în zonele vulnerabile care nu au acces la medicina primară (…) și aceste lucruri de simt și cred că ar trebui făcut cât de repede posibil un inventar al principalului necesar măcar de mediatori sanitari și de asistenți medicali comunitari care sunt instrumentele în abordarea unei probleme care este integrată și medicală, și socială. Aici nu e doar o problemă strict medicală“, a declarat Adrian Wiener, deputat USR-PLUS, în exclusivitate pentru DC NEWS, în cadrul evenimentului “Vaccinarea, prezent și viitor”.