Tartă de mămăligă cu sos de roșii, ciuperci și pui este absolut delicioasă. Îi vei surprinde pe cei dragi cu acest preparat simplu, dar savuros.
Ingrediente pentru 3 porții:
– 400 g mălai
– 1 L lapte
– 150 ml smântână
– 500 gr ciuperci proaspete
– 700 gr piept pui afumat
– 600 gr roșii decojite
– 1 lingură busuioc proaspăt tocat
– 2 linguri ulei măsline
– 2 căței usturoi tocaţi
– după gust sare, piper
– 1 linguriță oregano uscat
– 1 linguriță busuioc uscat
Se prepară o mămăligă nu foarte tare, din lapte, mălai, o linguriţă de sare. După ce se ia de pe foc, se adaugă smântâna și busuiocul proaspăt și se amestecă. Mămăliga se pune într-o formă de tartă și se tapetează baza și pereţii formei și o dăm la cuptor pentru 15-20 minute la 180 grade C, cât să prindă o mică crusta, pentru a evita scurgerea sosului. Se lasă să se răcească și între timp se prepară umplutura.
Roșiile se dau prin blender, obţinându-se un suc foarte concentrat. Ciupercile se spală și se taie în felii. Uleiul se încinge într-o tigaie. Se adaugă usturoiul, ciupercile și se călesc până când se evaporă apa lăsată de ciuperci. Se adaugă puiul afumat și sucul de roșii, sare, piper, oregano și busuioc uscat și se ţine totul pe foc mic până când se obține un sos. Acest sos se toarnă în interiorul crustei din mămăligă. Se poate consuma imediat.
Această rețetă o găsiți și pe DC News.