Primarul, multumit de activitatea Seroplant: “In principiu, sunt de acord cu suplimentarea bugetului, pentru anul viitor!”

Primarul, multumit de activitatea Seroplant: “In principiu, sunt de acord cu suplimentarea bugetului, pentru anul viitor!”

 

 

Intrebat de opozitie, in ultima sedinta de Consiliu Local Municipal, in legatura cu toaletarile din oras, primarul Marian Dragomir s-a declarat incantat de activitatea pe care o desfasoara Seroplant.

Edilul a cerut consilierilor sa aiba in vedere faptul ca sunt orase, care nu au o directie proprie, care sa se ocupe de toaletarea copacilor, sau de peisagistica, si platesc sume foarte mari catre societati private, care sa se ocupe de acest serviciu.

“Noi aici, cand am inceput acest mandat, pot sa spun ca activitatea Seroplantului s-a intensificat si au inceput acele toaletari, in fiecare toamna, in cartierele din oras si vor continua, si anul acesta, si anul viitor. Poate ca ar fi necesar sa suplimentam bugetul Seroplant, dar sa stiti ca si aici ne confruntam cu o situatie absolut interesanta, ca sa nu o numesc altfel. Sunt cetateni care solicita sa ridicam coronamentul pomilor de pe arterele principale, pentru ca acele corpuri de iluminat, pietonale, sa fie vizibile sau sa nu incurce traficul. Dar sunt si cetateni care ne critica pentru ca facem acest lucru, spunand ei, ca in felul acesta taiem din spatiul verde. Din punct de vedere tehnic, noi avem dreptate, pentru ca ne dorim ca Seroplant sa intervina, sa avem mai multa vizibilitate, atat ziua cat si noaptea. Cetatenii au dreptatea lor, ei vor din ce in ce mai multe spatii verzi”, a declarat Marian Dragomir.

Serviciul Seroplant Braila are exclusivitatea amenajarii, intretinerii si infrumusetarii spatiilor verzi realizate in cadrul Unitatii Administrativ Teritoriale a Municipiului Braila, in conditiile legii si in baza proiectelor si studiilor urbanistice.

“Daca vom decide ca anul viitor sa suplimentam bugetul Seroplant, ca acestia sa planteze mai multi pomi anul viitor, sau mai multe flori, eu cred ca trebuie sa o facem prin serviciile noastre.(…) Altii in tara, neavand un serviciu propriu, cumpara la preturi exorbitante pomi si flori pentru a infrumuseta spatiul verde din oras. Platesc niste sume la fel de mari societatilor care se ocupa de intretinerea spatiilor verzi. In concluzie, daca este sa avem o discutie pentru bugetul anului viitor, in principiu, sunt de acord cu suplimentarea bugetului la Seroplant”, a declarat primarul municipiului Braila.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry