Dragomir le-a pus gand rau proprietarilor care nu respecta legea! Impozit de 500% pentru cei care nu isi reabiliteaza fatadele!

Dragomir le-a pus gand rau proprietarilor care nu respecta legea! Impozit de 500% pentru cei care nu isi reabiliteaza fatadele!

 

 

Solutii extreme pentru schimbarea la fata a Centrului Istoric din Braila. Autoritatile locale, neputincioase in fata proprietarilor, au decis sa ii taxeze la sange pe cei care nu respecta legea. Astfel, proprietarii care pana la inceputul anului 2019 nu isi vor reabilita fatadele cladirilor din Centrul Istoric, risca sa plateasca un impozit urias.

Pe de alta parte, cei care vor intelege importanta acestor reabilitari si se vor conforma, vor fi scutiti de la taxa impozitului pe 3 ani. De aceeasi scutire vor beneficia si terasele din zona, care vor respecta modelele, care tin de amenajare si amplasament, aprobate in Consiliul Local.

“Vom propune Consiliului Local cresterea impozitului pe cladire cu 500% pentru cei care nu au fatadele reabilitate. Propunerea va intra in vigoare de la 1 ianuarie 2019. Proprietarii care isi vor renova fatadele imobilelor din Centrul Istoric in 12 luni de la intrarea in vigoare a hotararii de consiliu local (cu autorizatie de construire si proces verbal de receptie la finalizarea lucrarilor), vor beneficia de scutire de la plata impozitului pe cladirea rebilitate timp de 3 ani. Vom propune ca societatile care desfasoara activitati de alimentatie publica la terase pe Strada Mihai Eminescu si vor respecta cele 3 modele de terase aprobate prin hotarare de consiliu local sa nu plateasca timp de 3 ani taxa pentru autorizatia de functionare aferenta terasei”, a declarat primarul Marian Dragomir, dupa cum ne-am obisnuit, pe Facebook.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry