Guvernul compromite investițiile Consiliului Județean prin întârzierea bugetului! Chiriac: ”Cîțu miaună și miorlăie încercând să facă bugetul”

Laptele și mierea, din campania electorală, s-au transformat în taxe, impozite, blocaje și tăieri. Mai mult, lipsa bugetului a produs întârzieri neașteptate pentru toate administrațiile locale, din țară, care aveau planuri de investiții în acest an. Este și cazul Consiliului Județean Brăila:

Se pare că domnul Cîțu tot miaună și miorlăie încercând să găsească soluții astfel încât să creioneze un buget pentru anul 2021. Premisele nu sunt favorabile, din ce aflăm din mass-media, din alte surse. După cum vedeți au început cu noi taxe și impozite, cu tăieri de salarii, cu tăierea voucherelor, cu tăierea călătoriilor studenților și profesorilor…

Prevăd, și sper să nu fie așa, un an foarte greu, un an cu tăieri și cu oprirea multor investiții pe care noi le avem la Consiliul Județean”, a declarat președintele Iulian Chiriac.

În coaliția de guvernare, dar și în discuțiile cu președintele Iohannis s-a stabilit ca deficitul pe anul 2021 din buget să fie de 7% din PIB. Potrivit datelor oficiale, în 2020, anul când pandemia a lovit grav mediul de afaceri, deficitul bugetar a fost de 9,8%.

Primul ministru, Florin Cîțu a declarat că sunt cheltuieli salariale şi de pensii care nu mai pot fi susţinute de buget și va rediscuta legea salarizării bugetarilor, va restructura companiile de stat și vor urma concedieri.

Eu sunt foarte dezamăgit că am pierdut deja startul acestui mandat. Trebuia să avem buget în decembrie. Să avem votat bugetul în ianuarie și să dăm drumul la toate procedurile. Anul 2021 este mort, din punct de vedere administrativ. Bugetul se va vota undeva în luna martie, în aprilie dăm drumu la proceduri, până ajungem să semnăm contractele se face tomană. Păi cine lucrează iarna?…

Bugetul trebuie dezbătut, amendat, și eu cred că sunt destui bani în România astfel încât să ne ducem toate proiectele la bun sfârșit. Sperăm să nu fim ocoliți, cum am fost ocoliți în toamnă”, a declarat președintele Consiliului Județean Brăila, Iulian Chiriac.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry