Nechita, acuzații grave în CJ: ”Ați luat legătura cu cei de la Curtea de Conturi și v-au dres busuiocul”

Nechita, acuzații grave în CJ: ”Ați luat legătura cu cei de la Curtea de Conturi și v-au dres busuiocul”

 

 

Acuzații grave aduse de liberali în plenul ședinței Consiliului Județean. Consilierul PNL Ovidiu Nechita l-a acuzat pe președintele CJ de faptul că ar avea “înțelegeri” cu Curtea de Conturi.

“Domnule președinte, dumneavoastră sunteți cel care a ieșit în presă și a spus că acolo(n.r. la Muzeul Brăilei) este mafie! Nu, mafiot sunteti dumneavoastră, nu eu! Dumneavoastră sunteți mafiot și vă spun și din ce cauză, pentru că sunteți cel care a avut înțelegere cu Curtea de Conturi!(…) Nu mai dați vina pe unul și pe altul! Și după aceea, când ați văzut că e efectul de bumerang, ce ați făcut? V-ați dus foarte frumos și ați luat legătura cu cei de la Curtea de Conturi și v-au dres busuiocul. Asta ați făcut! Când dumneavoastră ați făcut acele afirmații că este mafie acolo, v-ați bazat pe ceva. Pe ce anume, ca nu aveați niciun control trimis? De ce ați făcut acele afirmații?”, a acuzat consilierul Ovidiu Nechita.

Președintele Consiliului Județean i-a atras atenția consilierului liberal asupra acuzațiilor pe care le-a făcut, amintindu-i totodată lui Ovidiu Nechita ca face parte din CA al muzeului și ar trebui să știe dacă sunt sau nu nereguli acolo.

”Am făcut acele afirmații pentru că dumneavoastră sunteți singur răspunzător din istorie și acum, care faceți parte din CA, care știați care sunt toate problemele acolo și n-ați luat nicio măsură. Prietenia dumneavoastră cu auditul CJ, dar și problemele pe care le aveți cu conducerea Muzeului au declanșat toata această isterie!”, a răspuns președintele Iulian Chiriac.

Președintele a atras atenția asupra faptului că Muzeul Brăilei are în gestiune un fond de carte de 9 miliarde. Este vorba de cărți publicate care nu au fost vândute. Chiriac își dorește ca publicațiile viitoare să fie realizate responsabil și realist, astfel încât banii publici să nu mai contribuie la dezvoltarea acestui fond, administrat de Muzeu.

”Nu vreau să deschidem Cutia Pandorei, astfel încât să publicăm 50 de cărți să rămânem cu un fond de carte de 20 de miliarde. Anul acesta, conform cererii conducerii muzeului, au cerut pentru publicarea de cărți 7 miliarde. Până în momentul de față nu s-au acordat decât pentru cele două evenimente mari care se desfășoară pe parcursul acestui an: Brăila 650 și România 100, pentru că suntem în anul Centenarului. Restul cărților care nu au nicio treabă, nu vor fi publicate și nu vom da banii. Tocmai de aceea v-am spus că luna viitoare vom băga în ședință să votăm regulamentul de ordine interioară a Muzeului Carol I, iar consiliul de administrație al muzeului va fi format din consilieri județeni, care să aibă majoritatea.(…) Astfel, vom putea îmreună, cu conducerea muzeului, ca nu avem absolut nimic cu ei, nu am nimic cu domnul academician Cândea, am ceva cu managerul Cândea, care trebuie să respecte proceduri așa cum respectă și celelalte subordonate, astfel încât să punem ordine și acolo. Toate manifestările pe care și le dorește muzeul vor fi discutate și apreciate fără niciun fel de problemă”, a declarat președintele Consiliului Județean Brăila, Iulian Chiriac.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry