Operatorii economici, obligați să plătească peste 95 lei pe lună, pentru fiecare din locațiile închiriate de la APT

Operatorii economici, obligați să plătească peste 95 lei pe lună, pentru fiecare din locațiile închiriate de la APT

 

 

O Lege, care obligă operatorii economici să-și asigure paza sau să plătească pentru acest serviciu, în cazul celor care au închiriat un spațiu de la o societate din subordinea administrației publice(în cazul ăsta APT), este pusă în aplicare abia de luna trecută, în Brăila, deși Legea ar fi trebuit respectată de ani buni.

Ciudat este faptul că această Lege a fost pusă în aplicare după ce mai mulți angajați APT au fost nevoiți să accepte încadrarea de ”paznic” în locul demiterii.

 

Câți paznici are APT?    

 

În februarie 2019, presa locală vorbea despre faptul că angajații APT au fost obligați să opteze pentru posturi fără a avea calificarea necesară pentru ele. În plus, la finalul lunii ianuarie 2019, mulți salariați au primit notificare că, până la 1 februarie 2019, trebuie să opteze pentru un post de paznic sau să plece din firmă. Aproximativ 80 de angajați au trecut prin astfel de schimbări.

La acea dată, Meluța Drăguț, șeful APT, a negat acuzațiile spunând că au fost desființate doar două posturi de şoferi, deoarece aceştia nu mai au activitate, una dintre maşini fiind stricată şi dată la casat. Aceasta a ţinut să precizeze că se lucrează pe organigramă într-adevăr, însă cu precizarea că niciun angajat nu va rămâne pe dinafară dacă este dispus să facă anumite cursuri de recalificare, pe cheltuiala societăţii. Pe lângă serviciul propriu de pază, Drăguţ a afirmat că se încearcă şi testarea şoferilor actuali, astfel încât cei care prestează acest serviciu în cadrul societăţii să dovedească faptul că sunt şoferi profesionişti.

Am încercat să găsim organigrama APT pe site-ul lor oficial, însă acesta nu este funcțional, dar promitem să revenim cu un răspuns la întrebarea: ”câți paznici are APT?”

 

 

 

APT nu mai are bani de salarii și forțează operatorii economici să respecte o Lege care nu a fost pusă în aplicare ani la rând?

 

Este o întrebare pertinentă, ținând cont de istoria recentă a aceste societăți și de faptul că angajați ai APT acuză actuala conducere de faptul că ”a adus piața la faliment”.

Cei mai afectați de această lege sunt desigur micii comercianți, care pe lângă chiriile deloc accesibile vor fi nevoiți să plătească și paza locației, adică angajații APT, și nu oricum, ci pentru fiecare locație în parte.

Mai exact, dacă un comerciant are punct de desfacere în toate cele patru piețe mari din municipiu, va trebui să scoată din buzunar peste 400 de lei, pe lună, în plus, pe lângă chirie.

 

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry