Alba-neagra cu cererea de finanțare pentru ”Podul peste Dunăre”!

Alba-neagra cu cererea de finanțare pentru ”Podul peste Dunăre”!

 

 

Surse de la Bruxelles spun că nici până la acest moment nu s-a depus cererea de finanțare pentru podul de la Brăila. Întrebat de această situație, președintele Consiliului Județean a condamnat lipsa de implicare a Guvernului în acest proiect important.

Vreau doar să spun că este păcat, că suntem deja în luna august și ar fi trebuit ca acest contract, semnat între Comisia Europeană și România, pe acest proiect, să liniștească constructorii și să poată să demareze în continuare lucrările”, a declarat Iulian Chiriac.

 

 

În ceea ce privește exproprierile, președintele a declarat: ”Se pare că este o problemă de minister acolo și cei care au fost deposedați de acele terenuri ar fi trebuit, în primă fază, să li se dea banii. Nu știu de ce este această întârziere, am să întreb și eu”.

În cadrul ultimei vizite la Brăila, premierul Viorica Dăncilă a declarat că va avea grijă ca podul să se facă, indiferent dacă banii sunt de la bugetul național, sau din fonduri europene.

Cu cât trece mai mult timp, cu atât șansele ca România să plătească podul, sunt din ce în ce mai mari.

În ceea ce privește lucrările la pod, muncitorii forfotesc neîncetat pentru ridicarea lui. Constructorii nu își bat capul cu problema plății, având în vedere faptul că penalizările la întârzieri l-ar putea determina pe Teodorovici să ”o ia la pas” spre Comisia Europeană pentru a obține măcar o parte din finanțare.

  

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry