Prefectul Timofei s-a întâlnit cu 38 de secretari ai UAT-urilor din județ! Urmează întâlniri de lucru cu primarii!

Astăzi, la sediul Instituției Prefectului – Județul Brăila, a avut loc o întâlnire de lucru cu secretarii generali ai unităților administrativ-teritoriale din județ.

În cadrul ședinței, la care au participat reprezentanți din partea a 38 de UAT-uri, alături de secretarul Consiliului Județean, precum și omologul de la Primăria Municipiului, au fost discutate o serie de aspecte care au vizat:

  • legalitatea adoptării și emiterii actelor administrative, aplicarea unitară a legilor, a ordonanțelor și a hotărârilor Guvernului, precum și a celorlalte acte normative;
  • rolul secretarului general al UAT în asigurarea respectării principiului legalității în activitatea autorităților administrației publice locale;
  • aspecte referitoare atribuțiile secretarilor generali ai unităților administrativ-teritoriale și la obligațiile acestora pe linia situațiilor de urgență;
  • aplicarea dispozițiilor privind liberul acces la informații de interes public ;
  • aplicarea procedurilor pentru buna derulare a acțiunilor din cadrul Programului Operaţional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD) și stabilirea măsurilor necesare în vederea implementării acestuia.

În cadrul dezbaterilor au fost expuse și o serie de probleme cu care se confruntă secretarii, au fost prezentate și analizate exemple de bună practică. De asemenea, au fost făcute și propuneri de modificare a anumitor dispoziții legale.

”I-am asigurat pe toți participanții că ușile Instituției Prefectului-Județul Brăila sunt larg deschise pentru oricare dintre exponenții administrației publice locale care se confruntă cu o problemă ce poate apărea la nivel teritorial și în soluționarea căreia se poate implica Instituția Prefectului. Acest gen de întâlniri nu s-au desfășurat până acum, dar, de acum înainte, ele vor fi regula, nu excepția. Unitatea și predictibilitatea aplicării legilor și rezolvarea problemelor cetățenilor județului Brăila sunt pentru mine prioritate de grad zero, în județ”,

a declarat Iulian TIMOFEI, Prefectul Județului Brăila.

La ședința de astăzi au fost prezenți în sală, pentru a răspunde întrebărilor adresate de reprezentanții UAT-urilor, șefi de servicii din cadrul Instituției Prefectului-Județul Brăila, întreg personalul compartimentului juridic al instituției, șeful Structurii Teritoriale pentru Probleme Speciale Brăila, precum și reprezentantul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Dunărea” Brăila.

În perioada următoare, reprezentantul Executivului în teritoriu, va desfășura întâlniri de lucru și cu primarii unităților administrativ-teritoriale din județul Brăila.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry