Primăria schimbă strategia cu țânțarii! Dragomir: ”Schimbăm orele, de miercuri se va da cu soluții de la ora 20.00 exact atunci când apar roiurile!”

În urma ploilor abundente din ultima perioadă, problema țânțarilor de resimte la orice oră din zi iar autoritățile caută soluții pentru a eficientiza tratamentele de dezinsecție.

Sunt multi țantari și în fiecare noapte timp de o lună angajații primăriei vor da cu soluții împotriva tânțarilor în Brăila. Cu avionul vom da toată săptămâna. Știu că unii brăileni vor fi deranjați, dar am decis să schimbăm orele și de miercuri se va da cu soluții de la ora 20.00 exact atunci când apar roiurile. Soluțiile sunt autorizate de Ministerul Sănătății și incluse în Registrul Național al Soluțiilor Biocide La câți țantari sunt în pădurile și bălțile de pe celălalt mal al Dunării nu vom scapa repede de ei, doar ploile ne mai pot opri”,

a declarat primarul Marian Dragomir.

Produsele biocide care vor fi utilizate în combaterea dăunătorilor sunt:

– Vectobac WG (substanță activă și concentrație: Bacillus thuringiensis subsp. israeliensis, tulpina AM65-52, concentrație 37,4% w/w materie solidă);

– Midos Energy Forte (substanțe active și concentrații: Imidacloprid 24%, Deltamethrin 3,2%, Tetramethrin 0,1%);

– Biotrin Plus (substanțe active și concentrații: Deltamethrin 2,5%, Tetramethrin 1%);

– Microsin (substanțe active și concentrații: Cipermethrin 10%, Tetramethrin 2%, Oxid de butapiperonină 5%).

– K-othrine 84 EC (substanțe active și concentrații: Deltametrin 0,7%, Esbiotrin 0,7%, Oxid de butapiperonină 7%);

– Super Killer 25 EC (substanță activă și concentrație: Cipermetrin 25%);

– Ectocid P Forte (substanțe active și concentrații: Cipermetrin 4%, Permetrin 2%, Pralletrin 0,1%, Oxid de butapiperonină 5%).

Acestea sunt avizate de Ministerul Sănătății și se regăsesc în lista cu produsele biocide aprobate de Comisia Națională pentru Produse Biocide.

În caz de înghițire accidentală, se consultă imediat medicul. Nu se provoacă vomă. Clatiți bine cu multă apă.

Tratamentele se vor aplica doar când condițiile atmosferice sunt favorabile, în caz contrar poate fi prelungită perioada (fapt ce va fi comunicat ulterior).

Tratamentele se vor desfășura în condiții corespunzatoare, pe raza municipiului Brăila, respectând prevederile legale de protecție a mediului, a sănătății și securității populației.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry