Șeful CJ, despre actul medical din Spitalul Județean: ”Cei care nu muncesc, cei care nu își fac treaba, cei care vorbesc necorespunzător cu pacienții, trebuie înlăturați din cadrul spitalului”

Șeful CJ, despre actul medical din Spitalul Județean: ”Cei care nu muncesc, cei care nu își fac treaba, cei care vorbesc necorespunzător cu pacienții, trebuie înlăturați din cadrul spitalului”

 

 

Președintele Consiliului Județean Brăila, Iulian Chiriac, a atras atenția asupra faptului că situațiile nefericite din Spitalul Județean nu trebuie generalizate. Este adevărat că în Brăila sunt și cadre medicale care își fac treaba ireproșabil. Chiriac a declarat ca va avea o întâlnire cu managerul spitalului, dar și cu șefii de secție, cel târziu la începutul săptămânii viitoare, pentru a discuta atât despre actul medical, cât și despre asumarea bugetelor pe secții.

Eu cred că tot ceea ce înseamnă cadru medical, trebuie să se implice în actul de conducere al spitalului, inclusiv de la medici, șefi de secție, manageri, directori medicali și directori de îngrijiri. De aceea am și declarat că nu sunt o echipă. Atitudinea unor angajați umbresc bunul mers al lucrurilor în cadrul spitalului, pentru că sunt și angajați care-și fac foarte bine treaba. Atunci am zis, cei care nu muncesc, cei care nu își fac treaba, cei care vorbesc necorespunzător cu pacienții, trebuie scoși în față, sau înlăturați din cadrul spitalului, pentru că nu ne permitem astfel de lucruri. Până la urmă este vorba de sănătatea noastra, a tuturor, și am zis să începem cu o astfel de mică curățenie. Eu mi-am propus sa am o ședință împerună cu cei care fac parte din consiliul de administrație, cu conducerea spitalului și cu șefii de secție, referitor și la această problemă, dar și la asumarea bugetelor pe fiecare secție. Pentru ca unele secții sunt performante, altele sub nicio formă, ba dimpotriva, sunt medici care au făcut două, trei externări de la începutul anului, ceea ce nu mi se pare în regulă”, a explicat președintele Consiliului Județean Brăila.

Președintele a sugerat în trecut, varianta ca medicii, care duc lipsă de activitate în secțiile lor, să poată contribui la buna desfășurare a Unității de Primiri Urgențe.

 

I.Chiriac: “Ținând cont că și salariile cadrelor medicale s-au mărit, atitudinea nu s-a schimbat

 

Chiriac a declarat că secția UPU este supraaglomerată și a făcut apel către medicii de familie, astfel încât aceștia să-și focalizeze trimiterile către ambulatoriu. În plus, ține de fiecare dintre noi, ca și pacienți, să ne purtăm civilizat atunci când cerem ajutorul cadrelor medicale.

Noi trebuie cu toții să lucrăm astfel încât spitalul ăsta să ajungă unde trebuie. Nu trebuie să facem o imagine întodeauna proastă, astfel încât pacienții să își ia drumul Bucureștiului, pentru că sunt și în Spitalul Județean medici care își fac treaba foarte bine.(…) Trebuie să creștem și calitatea actului medical și încă o dată repet, lumea trebuie să înțeleagă că nu facem o comparație pacienți = bani, dar spitalul trăiește din contractul cu CASA, de acolo se aduce resursa bugetară pentru funcționarea normală a spitalului. Consiliul Județean poate investi și ne dorim să facem și mai mult pentru el, pe partea de infrastructură, echipamente medicale, dar încercăm să ajutăm și la partea de utilități, exact ce vă explicam mai devreme, pentru că sunt construcții noi, care sunt generatoare de cheltuieli. Ținând cont că și salariile cadrelor medicale s-au mărit, dar cu părere de rău, repet încă o dată, atitudinea nu s-a schimbat”, a declarat Iulian Chiriac.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry