Alexandru Potor, despre pesta porcină: ”Ministerul Agriculturii s-a preocupat la nivel central de asigurarea resurselor financiare”

Alexandru Potor, despre pesta porcină: ”Ministerul Agriculturii s-a preocupat la nivel central de asigurarea resurselor financiare”

 

 

Aflat la Brăila pentru Conferința regională dedicată dezbaterii subiectelor privind implementarea eficientă a PNDR 2014-2020, ministrul secretar de stat în MADR, Alexandru Potor a atins și subiectul virusului PPA.

”Principala preocupare pe care Ministerul Agriculturii a avut-o de la bun început a fost generată de asigurare a banilor pentru plata acestor despăgubiri. Noi am făcut o mare susținere către toate autoritățile responsabile și sunt absolut convins că greutatea pică pe umerii prefecturilor și a autorităților publice locale, care trebuie să gestioneze alături de Direcțiile Sanitar Veterinare acest efort. Ministerul Agriculturii s-a preocupat la nivel central de asigurarea resurselor financiare. E adevărat că a fost o problemă legată de rectificarea bugetară și din fericire lucrurile s-au clarificat. Resurse financiare există” a declarat Alexandru Potor.

Secretarul de stat a atras atenția că printr-o mai bună comunicare s-ar putea conștientiza și cetățenii că pot crea o mare daună comunității dacă nu respectă niște reguli impuse.

Alexandru Potor a mai spus că au fost alocați 200 milioane de lei pentru acest efort de gestionare a pestei porcine africane.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry