Spitalul Județean Brăila impune de astăzi o serie de măsuri împotriva COVID-19!

Spitalul Județean Brăila impune de astăzi o serie de măsuri împotriva COVID-19!

 

 

Măsurile de prevenție împotriva COVID-19 continuă la Spitalul Județean de Urgență Brăila. Acțiuni de dezinfecție au loc în permanență, în toate secțiile. Întreg personalul medical și cel auxiliar, are obligația să poarte mască de protecție  pe toată perioada  programului de lucru.

 

La nivelul  SPITALULUI:

TOȚI PACIENȚII completează chestionarul pentru evaluarea riscului de îmbolnăvire cu COVID 19 (UPU, camerele de gardă și Ambulator).

Pacienții care se prezintă la UPU DIRECT și vin din zone de risc epidemiologic sau au avut un posibil contact cu o persoană suspectă/diagnosticată, trebuie să se prezinte pentru triaj epidemiologic în CORTUL instalat în fața Unității de Primiri Urgențe, cu intrare din Șoseaua Națională Veche. După completarea chestionarului vor fi îndrumați către sectoarele corespunzătoare.

Vizitele aparținătorilor au fost suspendate în toate secțiile. În contextul prevenirii COVID-19, măsura suspendării vizitelor rămâne în vigoare. In cazul pacienților care au nevoie de obiecte personale (exclus alimente), acestea le pot fi trimise de către aparținători prin personalul SJU Brăila anunțat de la telefonul din fața liftului.

Toate persoanele internate în cadrul Spitalului Județean Braila sunt rugate  să respecte drepturile și obligațiile pacientului (amintim obligația de a purta echipament de spital și de a nu părăsi unitatea în acest echipament).

În contextul prevenirii COVID-19 se reduce activitatea la nivelul SJU Brăila în sensul că se fac internari predominant urgențele care se prezintă în UPU.

 

La nivelul AMBULATORULUI:

TOȚI PACIENȚII se vor programa telefonic la numărul de telefon 0239692222 solicitând interiorul cabinetului dorit,  sau online pentru radiologie (radiologie@spitjudbraila.ro)

TOȚI PACIENȚII vor completa chestionarul de triaj care va fi găsit în recepție sau după caz în fața cabinetelor.

NU SE VOR ACORDA CONSULTAȚII SAU TRATAMENTE PACIENȚILOR CARE NU AU AU ASUPRA LOR CHESTIONARUL DE TRIAJ completat și semnat.

Pacienții programați la consultații în cadrul cabinetelor de specialitate sunt rugați să verifice ora programării și să vină, dacă se pot deplasa singuri, fără însoțitor,  cu 15 minute înainte și NU MAI DEVREME.

Programările se fac în prealabil NUMAI telefonic sau e-mail pentru radiologie.

Nu se vor efectua consultații pacientilor care se prezintă direct în ambulatoriu, fie la cabinetul medical, fie la biroul de informații al acestuia.

Pacientii care se vor adresa ambulatoriului pentru programare telefonică sunt:

Pacienții care au pe biletul de trimitere de la medicul de familie criteriul de urgență inscripționat

Pacienții care necesită prelungirea concediilor medicale

Pacienții care necesită eliberarea rețetelor ce asigură continuitatea tratamentului

Pacinenții care necesită control postoperatoriu (vor prezenta documente de externare).

 

Vă rugăm să respectați toate aceste măsuri de protecție atât pentru siguranța dumneavoastră cât și pentru a-i proteja pe cei din jur.

Grupul de Coordonare Brăila.

 

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry