- Unele direcții și servicii din subordinea Primăriei folosesc calculatoare mai vechi de zece ani! A venit momentul ca acestea să fie schimbate!
Subiectul a fost deschis în cadrul ultimei ședințe a Consiliului Local Municipal de către liberalul Florin Gheorghiță. Una din sesizările consilierului privea sumele cheltuite pe achiziția de noi calculatoare la SUPAFLC sau Seroplant.
Edilul spune însă că dotările sunt realizate din economiile fiecărui serviciu și este foarte importantă digitalizarea în relația cu contribuabilii, în ceea ce privește timpul de răspuns al petițiilor și solicitărilor.
”Din procesul de achiziții sau derulare al unor lucrări, întotdeauna rezultă economii, când o instituție este bine condusă, iar în cazul de față avem economii și nu deficit. Aceste economii merg în excedent, dacă nu se cheltuie până la sfârșitul anului și se reportează anul următor tot pentru investiții. În situația de față este un lucru benefic, într-o perioadă în care prețurile cresc, noi înregistrăm economii pe unele capitole. Economiile sunt folosite pentru dezvoltare și ați văzut și dumneavoastră că se reabilitează clădiri din zona centrului și mai sunt și altele în momentul de față, iar eu consider că un astfel de lucru este foarte necesar și benefic pentru municipiul Brăila”, a declarat primarul Marian Dragomir.
În sumele prezentate în raportul de specialitate, din spatele proiectului de hotărâre, care prevede dotarea serviciilor de utilitate publică, este inclusă și achiziționarea de softuri și programe, astfel încât activitatea din aceste servicii să se desfășoare legal.
”Este adevărat că se cumpără și calculatoare dar nu costă 3000 de lei calculatorul, atenție, ați omis și licențele și celelalte programe, care sunt incluse în această sumă. Se cumpără niște calculatoare de un nivel mediu, dar este absolut obligatoriu să cumpărăm și licențe pentru a nu folosi soft piratat. Și la următoarele proiecte o să mai constatăm alte economii, care merg tot pentru dotare”, spune edilul.
Primarul municipiului Brăila, Marian Dragomir, spune că aceste investiții sunt necesare și vin în ajutorul contribuabililor care vor beneficia de un timp de răspuns mult mai scurt.
”În situația în care, instituția Primăriei, prin serviciile ei, este dotată cu calculatoare noi, cu softuri noi și performante, așa cum am aplicat și la alte programe, timpul de răspuns pentru cetățean se scurtează enorm, iar funcționarii reușesc în felul acesta să lucreze mai repede pe calculatoare noi, decât pe acelea care au peste zece ani de zile. Eu consider că sunt niște investiții absolut necesare”, a declarat primarul Marian Dragomir.