Misiune îndeplinită cu succes! Fetița a fost găsită într-o fermă, pe niște baloți de paie, alături de doi cățeluși!

  • Acțiunea de căutare a minorei dispărute a fost coordonată de prefectul județului Brăila, Iulian Timofei, asistat de inspectorul șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean Brăila, colonel Iulian Albăceanu.
  • De asemenea, la nivelul IPJ Brăila și ISU Dunărea Brăila s-au constituit grupe operative conduse de către cei doi inspectori șefi ai celor două structuri, respectiv comisar șef de poliție Budu Marius și colonel Ion Cristian. 
  • La acțiune au participat forțe din cadrul Ministerului Afacerilor Interne – polițiști, jandarmi, pompieri -, voluntari și localnici.

În data de 28 octombrie 2022, o femeie din localitatea brăileană Corbeni a sesizat prin apel 112 că fiica sa în vârstă de 5 ani a dispărut de la domiciliu, în aceeași zi, și nu a mai fost găsită. Jandarmii brăileni au fost solicitați la acțiunea de căutare.

Minora în vârstă de 5 ani a fost găsită de o echipă formată din 3 jandarmi și un polițist, la o fermă de la marginea localității Corbeni. Aceasta era teafără și nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.

“Am găsit-o (cei trei subofițeri și agentul de poliție – n.n.) pe fetiță la o fermă de la marginea satului. Era cățărată pe niște baloți de paie. Când am pus lumina lanternei pe baloți, am observat capul unui cățel, apoi pe fetiță. Ne-am apropiat de ea, iar fetița a spus că îi este frig. Am coborât-o, am îmbrăcat-o cu vestonul (bluza uniformei de jandarmerie n.n.) și am urcat-o în mașină, la căldură”, a povestit jandarmul Cătălin Lipan.

Totul e bine când se termină cu bine, în brațele mamei…

“Am întrebat-o cum s-a rătăcit. Ne-a povestit că se juca în curte cu cei doi cățeluși, iar la un moment dat aceștia ar fi ieșit din curte, iar ea s-ar fi ținut după ei. Ar fi ajuns aici, la fermă, și nu a mai știut să se întoarcă acasă, mai ales că deja se înnoptase. Și, deși are doar 5 ani, nu părea deloc speriată. Era vorbăreață. Ne spunea cât de mult își dorește să se întoarcă acasă, la mama ei, și să se bage la somn”, a adăugat plutonier Lipan.

Ceilalți doi subofițeri jandarmi care au făcut parte din echipa care a găsit copila sunt plutonier Valentin Piroșcă și sergent major Iulian Dima.

Acțiunea de căutare a minorei dispărute a fost coordonată de prefectul județului Brăila, Iulian Timofei, asistat de inspectorul șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean Brăila, colonel Iulian Albăceanu

Polițiști, jandarmi, pompieri, voluntari și localnici, au pornit noaptea trecută într-o misiune care nu părea să aibă un final fericit. Fetița dispăruse în jurul orei 16.00. Părinții au anunța dispariția în jurul orei 19.00. Copilul era îmbrăcat sumar iar peste satul Corbeni se așternea întunericul.

”Imediat ce am fost informat despre dispariția fetiței din satul Corbeni, m-am deplasat de urgență la fața locului unde am solicitat structurilor M.A.I. suplimentarea efectivelor și mijloacelor pentru intensificarea activităților de căutare. De asemenea, am cerut și sprijinul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră: să aprobe Inspectoratului Poliție de Frontieră Galați să deplaseze în satul Corbeni o autospecială cu dispozitiv de supraveghere cu termoviziune pentru a participa la acțiunea de căutare a minorei.

L-am avut alături, pe tot parcursul căutărilor, pe inspectorul șef al IJJ Brăila, colonel Iulian Albăceanu. De asemenea, la nivelul IPJ Brăila și ISU Dunărea Brăila s-au constituit grupe operative conduse de către cei doi inspectori șefi ai celor două structuri, respectiv comisar șef de poliție Budu Marius și colonel Ion Cristian. 

Totodată, în teren, forțelor M.A.I. li s-au alăturat și membrii Asociației de voluntari ,,4×4 Rescue”, precum și cetățeni ai satului, împreună cu primarul comunei Racovița, Tudorel Gâscă.

Din fericire, după câteva ore în  noapte de căutări ghidate de cele mai sumbre ipoteze, solidaritatea și devotamentul tuturor celor implicați, polițiști, jandarmi, pompieri și voluntari, toți profesioniști cu suflet, copila a scăpat nevătămată dintr-o întâmplare care îi putea fi fatală. Minora a fost găsită, aproape de miezul nopții, de către o echipă formată dintr-un polițist și trei jandarmi, la o fermă situată în apropierea localității de domiciliu.

Mulțumesc tuturor pentru efortul concertat la această acțiune încununată, iată, cu succes.

Respect pentru devotamentul și abnegația lor!

Le mulțumesc și felicit întreaga echipă de căutare pentru solidaritatea de care membrii acesteia au dat dovadă”, a declarat prefectul Iulian Timofei.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry