VIDEO: ”A fost ideea lui Mihai Tudose” – președintele Consiliului Județean a vorbit despre spațiul de agrement de la ”piciorul podului”

La începutul lunii iunie, la Strasbourg, europarlamentarul Mihai Tudose le-a dezvăluit jurnaliștilor o parte din proiectul ”Dunărea turistică”. Iată că încet, proiectul începe să prindă contur, iar primul obiectiv care se va realiza va consta într-o zonă de agrement cu pontoane de acostare a navelor, la piciorul podului.

”Am stabilit în urmă cu o lună, toți președinții, primarii și parlamentarii, la un loc, pentru un proiect turistic. Este o idee foarte bună, cu dane de acostare, sate pescărești, ambarcațiuni care să oprească în fiecare port. Trebuie să începem să vindem turistic poziția noastră la Dunăre.

Sorin Grindeanu a avut săptămâna trecută o întâlnire cu omologii bulgari ca să înceapă în sfârșit dragarea Dunării, să o facă navigabilă, pentru că au niște segmente pe care nu se poate naviga” a declarat europarlamentarul PSD, Mihai Tudose, la Strasbourg. Și astfel proiectul se poate extinde și în amonte.

Din detaliile pe care le-a oferit europarlamentarul brăilean se dorește realizarea unor dane de acostare a ambarcațiunilor turistice în sate pescărești, cu cherhanale și multe alte activități. Dunărea oferă o plajă largă de oportunități în investiții cu specific pescăresc, însă și autoritățile locale trebuie să intervină pentru a asigura posibilități de acostare și racordare la utilități în fiecare port din cele patru județe.

”Este ideea domnului Mihai Tudose, el are idei foarte mișto, de ce să nu recunosc. Ne dorim o zonă de agrement la piciorul podului, cu restaurant pescăresc, cu parking de bărci, astfel încât să putem gestiona podul ca și obiectiv turistic, de plimbare noaptea, seara și plimbări pe Dunăre, de ce nu, între Brăila și Galați”, a declarat președintele Consiliului Județean Brăila, Iulian Chiriac.

La începutul acestui an, Județul Brăila, prin Consiliul Județean Brăila s-a unit cu județele Galați, Ialomița și Călărași în Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru infrastructura de transport de interes strategic, în zona de Est și Sud a României. Astfel, autoritățile locale caută să găsească cea mai bună variantă de finanțare a proiectului ”Dunărea turistică”, fie accesând fonduri europene, fie din bani de la bugetul național. Perioadele de programare financiare următoare și oportunitățile de finanțare ce vor fi lansate în perioada 2021 – 2027 sunt esențiale în materializarea obiectivelor specifice de dezvoltare a infrastructurii de transport, inclusiv pe Dunăre.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry