Începând cu data de 5 noiembrie fermierii și procesatorii pot depune proiecte pentru realizarea capacităților noi de producere energie electrică din surse solare sau eoliene (sub 1 MW inclusiv și peste 1 MW), cu sau fără capacități de stocare integrate.
Beneficiarii acestei măsuri de sprijin sunt întreprinderile din sectorul agricol și din industria alimentară (microîntreprinderi, întreprinderi mici, mijlocii și întreprinderi mari, inclusiv PFA, II, IF, precum și cooperativele agricole ori societățile cooperative agricole care dețin active fizice de producție și/sau procesare produse agro alimentare), legal constituite și înregistrate la ONRC; dar și organizații/federații de organizații din domeniul îmbunătățirilor funciare (OUAI/FOUAI).
”Mă bucură să observ implicarea pentru sprijinirea fermierilor şi agricultorilor români, mereu am susținut ca aceștia trebuie să primească cât mai multe facilități din partea statutului – pentru că – trebuie să recunoaștem – lor le datorăm mâncarea noastră cea de toate zilele.
Acest ajutor înseamnă independență energetică pentru fermieri, scăderea costurilor, profit mai mare și un nou pas pentru dezvoltarea agriculturii românești !
Mult succes tuturor ! Vă asigur de tot sprijinul meu în orice demers care asigura modernizarea și evoluția agriculturii românești”, a transmis deputatul PSD, Nicu Niță.
Potențialii beneficiari pot depune mai multe proiecte, doar dacă investițiile vizează locuri de consum diferite, cu încadrarea în valoarea de 20.000.000 de euro pe beneficiar.