Pegas s-a hotarat sa scoata productia afara din tara

Pegas s-a hotarat sa scoata productia afara din tara

 

 

Producatorul local de biciclete Pegas iese pe piata europeana prin listarea pe cinci marketplace-uri Amazon, respectiv Spania, Franta, Germania, Italia si Marea Britanie. Totodata, Pegas are in vedere cresterea numarului de magazine din tara, extinderea retelei de distributie interna si internationala si modernizarea constanta a gamei de produse.

Totodata, Pegas are in vedere cresterea numarului de magazine din tara, extinderea retelei de distributie interna si internationala si modernizarea constanta a gamei de produse, potrivit unui comunicat de presa remis de StartupCafe.ro. Astfel, pana la finalul lui 2020, Pegas va deschide cel putin 10 magazine pe langa cele existente, iar produsele brandului vor ajunge in 400 de magazine si 5 lanturi mari de retail, in timp ce 3 milioane de euro este valoarea unui proiect cu finantare europeana care va asigura cercetarea si dezvoltarea produselor si deschiderea unei linii de productie integrate la noi in tara.

In plus, din acest an, orice antreprenor doreste sa devina parte din povestea Pegas, o poate face prin achizitionarea unei francize, cateva zeci de magazine urmand deja sa se deschida in acest sistem pana la finalul lui 2018, atat in tara, cat si peste hotare.

Pe langa cresterea numarului de modele si marirea sectorului de distributie, Pegas a dezvoltat primul sistem de smart bike sharing fara parcari din Romania, Ape Rider, pe care l-a si implementat in luna mai a acestui an, punand la dispozitia celor interesati 2000 de biciclete.

Brand celebru in perioada comunista, Pegas a disparut de pe piata dupa 1989, pentru a reveni in forta in 2012. Cu o investitie initiala de 70.000 euro, antreprenorul Andrei Botescu a cumparat marca si, avand alaturi o echipa entuziasta, a dat aripi bicicletelor Pegas, pastrand linia care le-a consacrat, dar adaugandu-le elemente moderne.

Daca in primul an de la lansare, Pegas a vandut doar 500 de biciclete, cresterea constanta a urcat aceasta cifra la peste 25.000 de unitati anual, iar cifra de afaceri a companiei, a sarit de 8.000.000 lei in 2017.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry