Secretarul de stat Florin Dobrescu a înmânat premiile la Categoria ‘Afaceri’ în cadrul Galei Capital Top 100 Femei de Succes

Secretarul de stat în Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului Florin Dobrescu a înmânat premiile la Categoria ‘Afaceri’ în cadrul Galei Capital Top 100 Femei de Succes, eveniment de tradiţie organizat, joi seară, de revista Capital şi dedicat recunoaşterii meritelor şi implicării femeilor în dezvoltarea mediului economic, social, cultural sau politic din România. Structurat pe zece categorii, respectiv Afaceri, Management, Societate Civilă, Sport, Medicină, Mass Media, Marketing, Administraţie Publică, Spectacol şi Învăţământ/Cercetare, TOP 100 Femei de Succes a dezvăluit care sunt femeile lider ale României cu realizări notabile în anul 2021.

Florin Dobrescu, secretar de stat în Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului, a înmânat premiile la Categoria ‘Afaceri’ astfel: Premiul pentru performanţă şi inovaţie în sustenabilitate – doamnei Diana Cîtu, General Manager Reciclad’OR; Premiul pentru crearea unui brand de top cu bijuterii unicat – doamnei Malvina Cservenschi, Fondator Malvensky; Premiul pentru antreprenoriat medical dedicat sănătăţii femeii – doamnei Elena Teodorescu, Fondator şi Director Medical Donna Medical Center.

“Mulţumim pentru invitaţie Revistei Capital şi felicitări pentru iniţiativa organizării acestui eveniment, care reprezintă un mod onest de a sărbători împreună reuşitele iniţiativelor de succes ale femeilor din România. Mă bucur să amintesc aici faptul că Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului, pe care îl reprezint, va implementa Programul naţional multianual pentru dezvoltarea antreprenoriatului în rândul femeilor din sectorul Întreprinderilor Mici şi Mijlocii, măsură instituită în baza Legii 346 din 14 iulie 2004, privind stimularea înfiinţării şi dezvoltării IMM-urilor, conform Pachetului de stimulare economică România Tech Nation de sprijinire şi impulsionare a digitalizării economiei – Componenta ‘Woman in Tech’ din Programul de Guvernare. Îmi doresc să reuşim să punem în consultare publică acest program special cât de curând, pentru că economia românească are nevoie de iniţiative sustenabile şi pentru că egalitatea de şanse este un deziderat către care orice democraţie trebuie să tindă. Felicitări tuturor doamnelor antreprenor din România! Îmi doresc ca numărul companiilor coordonate şi fondate de femei să fie cât mai mare, independent de domeniul de activitate. Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului va reprezenta mereu un sprijin pentru orice iniţiativă antreprenorială”, le-a transmis, cu această ocazie, Florin Dobrescu, femeilor de succes prezente la Gala Capital Top 100.

Programul pentru Femeia Antreprenor are ca obiective stimularea şi sprijinirea structurilor economice private înfiinţate de către femei, dezvoltarea antreprenoriatului în rândul femeilor din sectorul IMM, precum şi creşterea gradului de tehnologizare şi digitalizare în companiile conduse de către femei antreprenor. Bugetul pentru acest program, aprobat pentru anul 2022, este în valoare de 157.624.000 lei şi va asigura finanţarea a aproximativ 800 de întreprinderi.

“Condiţia de eligibilitate în cadrul Programului este deţinerea a minim 50% din părţile sociale sau acţiuni de către femei. Practic, măsura se adresează direct afacerilor conduse de către doamnele antreprenor. Aşa cum este creionat acum proiectul acestui program, măsura de sprijin va acorda granturi în valoare de până la 200.000 de lei, cu asigurarea unei co-finanţări de minim 5% din valoarea eligibilă a proiectului. Nu este pentru prima dată când Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului implementează programe de sprijin dedicate femeilor manager, măsurile gestionate în anii anteriori fiind foarte apreciate atât la nivel european, cât şi de către doamnele care conduc afaceri în România”, a mai declarat Florin Dobrescu.

În perioada 2022 – 2027, Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului va implementa programele naţionale dedicate sprijinirii înfiinţării şi dezvoltării IMM-urilor, începând cu bine-cunoscuta măsură Start-up Nation, ediţia a 3-a, şi continuând cu schemele de ajutor dedicate activităţilor de comerţ-servicii şi sectorului productiv, precum şi cu acest program mult-aşteptat de către mediul antreprenorial feminin – Programul pentru Femeia Antreprenor.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry