Secretarul de stat Florin Dobrescu, invitat special la cel mai important eveniment de business din zona de nord-vest a ţării

Secretarul de stat în Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului Florin Dobrescu a fost invitat special la cel mai important eveniment de business din zona de nord-vest a ţării, organizat în perioada 12-13 mai, la Satu Mare, de Asociaţia Economică Germano-Română pentru Regiunea de Nord-Vest şi Asociaţia Camera Meşteşugarilor, în colaborare cu Federaţia Patronilor Bihor, Asociaţia Întreprinzătorilor Maramureş şi Organizaţia Patronilor Sălaj, sub înaltul patronaj al Uniunii Naţionale a Patronatului Român.

Intitulat “Business Forum Nord-Vest”, evenimentul s-a aflat la prima ediţie şi a reunit zeci de manageri şi antreprenori din patru judeţe, respectiv Maramureş, Satu Mare, Sălaj şi Bihor, care au stabilit, cu această ocazie, relaţii comerciale şi de afaceri, în vederea promovării şi dezvoltării economice a acestei regiuni a ţării, prin valorificarea potenţialului existent în zonă.

Secretarul de stat în Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului Florin Dobrescu le-a vorbit managerilor şi antreprenorilor prezenţi la evenimentul de business despre sprijinul pe care Guvernul îl acordă mediului de afaceri din România, printr-o serie de măsuri de redresare a operatorilor economici aflaţi în dificultate după această perioadă grea generată de pandemie, făcând precizarea că IMM-urile se află în centrul politicii economice de dezvoltare a ţării pe termen mediu.

“Sprijinul pe care Guvernul îl acordă întregului mediu de afaceri din România este esenţial pentru a da încredere investitorilor în economia românească. Ne-am angajat să oferim sprijin pentru redresarea operatorilor economici aflaţi în dificultate, să elaborăm şi să gestionăm scheme de ajutor pentru firmele care aşteaptă un astfel de ajutor de la stat, după ce vreme de mulţi ani au contribuit, prin taxe şi impozite, la veniturile statului. IMM-urile, împreună cu investiţiile publice şi private, se situează în centrul politicii economice a Guvernului în ceea ce priveşte dezvoltarea României pe termen mediu. Chiar şi în cele mai dificile momente, IMM-urile au dovedit că se pot adapta condiţiilor vitrege din realitatea economică şi că pot face faţă noilor tendinţe. Acest lucru, adaptarea, nu ar fi posibil fără efortul dumneavoastră, al antreprenorilor”, le-a transmis Florin Dobrescu oamenilor de afaceri prezenţi la eveniment.

Secretarul de stat Florin Dobrescu le-a explicat antreprenorilor şi managerilor că rolul Ministerului Antreprenoriatului şi Turismului, ca autoritate publică centrală, este acela de a-i sprijini în misiunea lor economică şi de a încuraja parteneriatul public-privat, în vederea consolidării mediului de afaceri din România.

“Încă de la înfiinţare, Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului a avut un dialog constant şi constructiv cu mediul de afaceri, fie că vorbim despre întâlnirile lunare, pe care le organizăm la sediul central, fie că vorbim despre cele regionale, toate au fost de bun augur, pentru a valorifica potenţialul economic al ţării. Vreau să amintesc, cu această ocazie, faptul că Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului derulează, în prezent, o serie de programe de susţinere, îndeosebi financiară, a IMM-urilor din România. Totodată, Ministerul îşi reafirmă şi cu acest prilej angajamentul cu privire la implicarea sa în amplul proces de sprijinire a consolidării mediul de afaceri din România, fiind deschis colaborării cu toate părţile interesate din sectorul public şi privat, precum şi din societatea civilă”, a mai spus Florin Dobrescu.

Evenimentul de business de la Satu Mare a pus accent pe proiectele de dezvoltare a infrastructurii rutiere, care ar da un impuls puternic dezvoltării economice a zonei de nord-vest a ţării, şi a scos în evidenţă faptul că, după criza generată de pandemie, momentul ales pentru organizarea unor astfel de întâlniri zonale este unul foarte bun, antreprenorii având nevoie să strângă rândurile şi să lucreze împreună, pentru redresarea mediului economic românesc.

Alături de secretarul de stat Florin Dobrescu, la eveniment au participat şi fostul ministru şi actualul secretar general al Camerei de Comerţ şi Industrie a României, Ovidiu Silaghi, secretarul de stat din cadrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Alin Seserman, şi preşedintele Uniunii Naţionale a Patronatelor Române, Ioan Lucian.

La iniţiativa secretarului de stat Florin Dobrescu, PNL Brăila va organiza, în perioada următoare, o întâlnire cu reprezentanţii mediului de afaceri din judeţul nostru, în vederea prezentării informaţiilor legate de programele guvernamentale de finanţare aflate în derulare, care sunt concepute pentru a veni în sprijinul IMM-urilor.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry