StartUp Nation și în 2020!

StartUp Nation și în 2020!

 

 

Start-Up Nation s-a bucurat de un interes record, dat fiind faptul că în competiţia au aplicat peste 33 000 de firme, doar anul acesta. Mai mult de 8 500 de societăţi au fost beneficiare anul trecut, primid deja finanáre, iar 10 000 sunt deja aprobate spre primirea finanțării în 2019.

De aceea, se consideră că în lumea fondurilor nerambursabile Start Up Nation a stârnit cel mai mare interes din ultimii 10 ani.

Rezultatele Start-Up Nation s-au materializat în faptul că microintreprinderi, IMM-uri cu activitate în producţie, IT, afaceri creative, servicii și comerț, au primit în număr mare, fonduri nerambursabile de la stat de 200.000 de lei.

Ministerul pentru Mediul de Afaceri apreciază că rata potenţială de succes în primul program (2017) este de 45,66%, iar in al doilea program (2019-2020), tinde spre 35% datorită numărului mare de aplicanți.

Dacă pentru finanțările europene trebuia o cofinanțare de 20-60% din valoarea totală a proiectului, în cazul Start Up Nation și a celorlalte trei Programe, băncile îți acordă credit punte rapid și destul de ușor. Statul este cel care girează afacerea ta la una dintre cele trei banci partenere în program (BCR, BT și CEC Bank), lucru care duce la posibilitatea de a nu veni nici măcar cu un leu din buzunarul propriu!” – afirmă MATEI Nicolae, Specialist în accesarea de Finanțări și Credite.

 

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry