Cod 4:20! De unde atâtea droguri în Brăila? Domnu $ef, de la IPJ Brăila, ne apucăm și noi de treabă?

Cod 4:20! De unde atâtea droguri în Brăila? Domnu $ef, de la IPJ Brăila, ne apucăm și noi de treabă?

 

 

Nu este un secret că Brăila a devenit plină de prafuri albe și iarbă verde la plic. Oriunde ai merge, fie că e terasă, mall sau restaurant, peste tot găsești o masă cu ”băieți buni” care vorbesc despre droguri suficient de tare, cât să îi auzi.

Problema e că șeful IPJ Brăila, Adrian Glugă, pare să aibă dopuri în urechi.

Mai nou, în Brăila, șoferii pot fi testați în trafic pentru consumul de substanțe psihoactive. Nu o dată s-a întâmplat ca aparatul să denunțe șoferul testat. Mai departe, acesta s-a ales cu un mic doar penal însă nimeni nu l-a întrebat de unde și-a procurat substanțele.

Un raport ONU arată că autorităţile nu mai pot face faţă consumului internaţional de „legale” atât timp cât apar droguri noi în fiecare zi. Studiul arată că utilizarea drogurlor tradiționale – cocaină, heroină, cannabis, etc – este în creștere, ”piața” de desfacere fiind în continuă expansiune.

Fenomenul Zombie ia amploare în România și implicit în Brăila. Mass-media locală a prezentat în nenumărate rânduri tineri surprinși sub efectul unor substanțe despre care nu știe nimeni… nimic. Nici poliția nu vrea să știe!

Potrivit studiilor, realizate în ultimii ani în rândul elevilor de liceu şi şcoli profesionale, peste 8% dintre elevi au consumat cel puţin o dată în viaţă un drog ilicit, dintre care 5% au făcut-o în ultimul an.

După canabis, pe poziţia a doua în clasamentul celor mai consumate droguri în România se află noile substanţe psihoactive, cunoscute sub denumirea de etnobotanice. Acestea sunt consumate cu precădere de populaţia tânără, din mediul urban, aproape toți consumatorii debutând în intervalul vârstă de 15-24 ani, spun experţii Agenţiei Naţionale Antidrog în raportul din 2018 privind consumul de droguri în ţara noastră.

Noile substanțe psihoactive au apărut pe piața drogurilor din România în perioada anilor 2009 – 2010, când se vindeau inclusiv la magazine de specialitate, fiind denumite ”legale”, iar măsurarea consumului acestora în populația școlară a început în 2011.

Ce am observat eu personal(și accentuez pe faptul că este opinia mea personală) este că de la momentul la care Adrian Glugă a preluat conducerea IPJ Brăila, organele de ordine au devenit mult prea relaxate. Se răspunde doar la sesizări, cereri și denunțuri, în rest – fișa postului e sfântă! Să nu care cumva să pună mâna la o anchetă!

Dacă ne luăm după comunicatele de presă care ne sunt furnizate de Poliție – că așa trebuie, nu că se vrea – am zice că Brăila e cel mai sigur oraș. Aici nimic nu se întâmplă… LA VEDERE!

Există state în lume unde șeful Poliției este ales de oamenii din comunitate prin vot uninominal. Poate a venit vremea ca acești șefi să-și asume în fața românilor o candidatură, cu un proiect, pentru care să poată fi trași la raspundere din 4 în 4 ani.

 

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry